Belfeldia 2 leidt in gestaakt duel

14-04-2019

Een heerlijk zonnetje, een heerlijk temperatuurtje en een wei waar hartstikke lekker in gedarteld kan worden. U raadt het al; it's Sunday, Spartanday! Vandaag, 14 april 2019, werd onze Max 4e in de GP van China, werd onze Epke wereldkampioen aan de rek op het EK turnen, is er een dode gevallen bij een treinexplosie in het Nijmeegsche en stond de derby TSC '04 2 - Belfeldia 2 op het programma.

TSC staat bovenaan na 14 wedstrijden spelen. Samen met Irene staan ze op eenzame hoogte en willen dan ook koste wat kost kampioen worden. I Gialloneri staat op een 6e plaats met 13 punten. Winst zal verdere aansluiting met de top 4 betekenen en komen VCH en Reuver recht in het vizier. En laten we eerlijk zijn, een derby winnen wil je altijd, maar van een Tegelse club al helemaal. De pantsers van de gladiatoren waren dan ook iets beter onderhouden dan gewoonlijk.

Onder een heerlijk bakkie pleur begon der Bomber zijn wedstrijdbespreking. Zijn krijgsmacht had natuurlijk iets minder motivatie nodig dan gebruikelijk aangezien de tegenstander een buurman betrof al bleek het migratieniveau hier iets hoger te zijn dan normaal. Er kon verwacht worden dat de tegenstander veelal voor eigen succes zou gaan en veelvuldig het avontuur met de bal de voorkeur zou krijgen dan een goede combinatie.

Het zijn vaak behendige spelers, maar voor het collectief laten ze vaak een steekje vallen. Hier zouden de kansen moeten liggen voor ut Twed. Druk zetten zal nu op een later stadium worden gedaan aangezien de tegenstander een dermate niveau heeft om er onderuit te kunnen voetballen. Zaak is om achterin het potdicht te houden, door als collectief te verdedigen.

Na veel wikken en wegen met vlagger van vandaag, Bompa en the Legend stuurde der Bomber zijn krijgers in de volgende opstelling de wei in: Bordie op doel, Kuëb, McNugget, Tank en Kroppie in de verdediging, Kappie Klinsmann, Foux en Tattooboy in de middenlinie en Sid, Buurjong van Lobke en Speedy Spechy in de aanval. Op het miljoenenbankie zaten il Silenzio, Träötje, Meijer, Vrank Barten en Huibie II. In de lappenmand zitten RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G en Vedetti.

De eerste helft gaf al gauw weer wie de baas was in de wei: TSC. I Gialloneri liep veel te veel na achteren toe en zaten verre van kort op hun tegenstander. De laatste man van TSC kon veelvuldig het middenveld inlopen en zelfs oversteken naar de voorhoede. Daarnaast beschikte de Tegelse voorhoede van veel snelheid, waardoor het nou juist belangrijk was wanneer de aanvoer vanuit de Tegelse achterhoede werd gestopt, maar tevergeefs.

Doordat TSC zoveel vrijheid kreeg, werden de Spartaanse verdedigers van het kasje naar de muur gestuurd en konden niks anders dan telkens weer achter hun tegenstander aan draven. Het werd zelfs erger, want tijdens zo'n moment werd de Belfeldse achterhoede uit elkaar gespeeld en kreeg de spits een niet te missen kans: 1-0.

Hoewel de 1-0 een echte domper was, was het ook enigszins een wake up call. De voorhoede kon de aanvallende impulsen van de Tegelse achterhoede beter in bedwang houden en het middenveld leek hierdoor er ook wat beter uit te zien. Het kwam echter te laat om nog iets te veranderen in de eerste helft. TSC gaf nog wel een cadeautje weg, doordat de nummer 10 10 minuten de wedstrijd vanaf de zijlijn mocht bekijken na een gele kaart. De 10 minuten moest hij uiteindelijk in de 2e helft uitzitten aangezien de scheids meteen floot voor de rust, tijd voor thee!

Een goed heet bakkie thee alleen moest de suiker zelf toegevoegd worden. De thee verdiend een 7,5 maar door de eigen toevoeging kan er niet gesproken worden van een ambacht, het uiteindelijke cijfer een 6,5. Der Bomber was absoluut niet tevreden in de rust. De gastheren kregen veel te veel ruimte en werden totaal geen strobreed in de weg gelegd. Het tempo in de wedstrijd lag ook veel te laag, waardoor ut Twed zich eens moest gaan realiseren dat hier verloren van hoefde te worden. De 1-1 maken in de eerste 10 minuten, tegen 10 man, zou het weer een wedstrijd maken en wie weet kon er op mentaliteit gewonnen worden. Kuëb en Sid ruimden het veld voor Meijer en Huibie II.

De 2e helft begon aldus tegen 10 man van TSC. I Gialloneri vlogen er meteen op. Eindelijk lieten i Gialloneri hun ware aard zien en gingen vol de strijd aan. Het leverde direct resultaat op, want binnen 10 minuten werd het gelijk. Na een goede aanval werd Foux gevloerd. Hij legde zelf aan en schoot via de muur de bal in de verre hoek: 1-1.

Nadat TSC weer met 11 man binnen de lijnen stond, bleef ut Twed het initiatief behouden. Passes vanuit achteren werden beter onschadelijk gemaakt en kon er veel meer vanuit aanvallend perspectief gevoetbald worden. Kroppie werd tussendoor nog vervangen voor Träötje.

Na de wissel bleven de Gladiators aanvallend spelen, wat tot aardig wat mogelijkheden leidde. Om uiteindelijk op voorsprong te komen hadden de Gladiators hulp nodig van een Tegelenaar. Na een voorzet van Speedy Specht kon Tattooboy niet bij de bal, door verdedigend werk van zijn tegenstander. Deze beste man raakte bal met zoveel effect dat hij zijn eigen keeper op prachtige wijze passeerde: 1-2!

Nu werd het oppassen geblazen. Op voorsprong komen is sowieso altijd een leuke bijkomstigheid en kan leiden tot frustraties bij de tegenstander. Bij een tegenstander met een kort lontje kan een voorsprong nemen, leiden tot een grote schopfestival. TSC werd gemener, maakte meer smerige overtredingen en begon vooral ten onrechte te zeiken op de uitstekend fluitende scheidsrechter. Eerst mocht de nummer 5 het veld ruimen, maar weigerde in eerste instantie van het veld te gaan. Daarna mocht de bulldozer/10-tonner van de Tegelenaren het veld ruimen na een smerige overtreding en tot slot begon ook hun aanvoerder te schreeuwen en te zeiken op de scheidsrechter.

De beste man was hier helemaal klaar mee en besloot de wedstrijd maar te staken en weigerde de resterende 8 minuten uit te voetballen. Wat betreft i Gialloneri en WDDH een terecht besluit. Dat hier op walgelijke wijze werd gereageerd door de vlagger door de vlag tegen het hoofd van de scheids te gooien toonde al aan hoe gefrustreerd de ploeg was, maar bovenal niet in het bezit is van een fatsoenlijk IQ en nu vastgesteld mag worden dat deze lui niet weten wat respect betekent.

Het verstandigste was om hier maar niet verder op in te gaan, snel te douchen en ab naar huis te gaan, voorlopige stand 2-1.

Een slechte eerste helft, een goede tweede helft en een tegenstander zich laten verliezen in zichzelf. We lieten het eerste even spannend worden om daarna genadeloos toe te slaan. Wat betreft de tegenstander baalt ondergetekende er enorm van om tegen zulk soort mensen die hun verlies afreageren op een scheidsrechter en door het maken van smerige overtredingen en wanneer ze zelf een vinger voelen kermend naar de grond gaan alsof hij door Rico Verhoeven doormidden wordt geschopt/geslagen/gezaagd. Volgende week ontvangen we ze zelf en we weten nu het recept. Vechten als krijgers, strijden als heersers en voetballen als gladiatoren! Dus boen en repareer uw pantser, fatsoeneer uw schoeisel en ab die wei in!

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast langstudeerder, ladiesman, gladiator, Spartaan, Giallonero, levensgenieter en god van de lust ook verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft. Verder in WDDH:

• Lord Bos over de opnames van zijn nieuwe programma: Er is nog heup (hoop)
  • Träötje over aflevering 8 van de miniserie: Träötje zoekt Träötje, allein nog maar ein Täötje
  • McNugget over zijn aankomende promotie naar the Coronel
  • Träötje over de aankomende trip met zijn schoonbroers Bodrie en Buurjong van Lobke
  • Buurjong van Lobke over de handelingen van zijn vriendin en zuslief van Träötje
  • Tank en Speedy Specht over hun nacht van de overwinning (morgen nog meer details)