Belfeldia 2 mag blij zijn met punt tegen degradatiekandidaat

10-12-2019

Een straffe wind, een nare miezer en een wei waarin een jong veulentje wel kan dartelen, maar niet kan grazen. U raadt het al: it's Sunday, Spartanday! De Spartaan werd morgenvroeg wakker met een goed humeur, want over enkele uren mocht hij gaan strijden in de wei. Opgewekt verzamelt de Spartaan zijn pantser bij elkaar, zet zijn haren in de gel en geeft de spiegel nog even een knipoog alvorens hij ziet dat zijn wonderschone lief een overheerlijk ontbijtje klaar heeft gemaakt. Met pijn en moeite gaat de kost erin, want zijn eetlust is verstoord door het bier van gisteravond. Toch is er geen kater te vinden, omdat de adrenaline zijn werk uitstekend zijn werk doet.

Met een lieftallige zoen neemt hij afscheid van zijn meisje en verplaatst zich richting naar het Sportpark Zonder Naam (De Belvendse Weide zou een topnaam zijn). Snel komt hij erachter dat zijn poort dicht, waardoor hij nog eerst een pokken end moet omlopen. Aangekomen bij de kantine groet hij zijn medekrijgers met een ferme 'Hey Jung!' en evalueert even zijn escapades in het weekend. Even keek hij naar de training van het eerste, maar op een of andere manier kon hij niet nauwkeurig bepalen waar de training plaatsvond, enfin. Gauw rook hij de lucht van verse pleur die hij uiteraard achterna liep. Tot zijn schrik zag hij Generaal der Bomber bakkies pleur vullen voor zijn manschappen. De koffie was nooit zo lekker.

Onderuitgezakt ziet de Spartaan de opstelling van het Tweede Legioen op het whiteboard staan: Bodrie op doel, Träötje, Tank, Praese McNugget en Kuëb in de verdediging, Klinsmann, Baardjmienschj en el Vano op het middenveld en Omroep Maximus, Man van Glaas en Speedy Specht in de aanval. Op het miljoenenbankie zaten Foux, Jepser, il Silenzio, Herbert jr. en kersverse piraat Kroppie.

Der Bomber probeerde zijn speech kort te houden. Het belangrijkste was dat zijn manschappen het veld breed hielden, kort op de man zaten en eens kansen gingen afmaken. De tegenstander VOS was niet bekend bij de Generaal, waardoor het leek dat de Generaal zijn huiswerk vergeten was. De poging om de speech kort te houden liep natuurlijk wat langer uit, waardoor de Spartanen tijdens het omkleden moesten gaan haasten.

De Spartaan lukte het niet om op te schieten, want zijn tijgerbalsemkuurtje duurt nou eenmaal wat langer. Met frisse tegenzin ging hij de wei in, want het weer was echt belabberd. Een Spartaan trotseert echter elke weersomstandigheid en opgeven staat niet in zijn vocabulaire. Buiten trapte hij een balletje en trok wat sprintjes alvorens hij weer snel naar de warme kleedkamer ging.

Het warmloopoutfit werd ingeruild voor het wedstrijdpantser en sprong hij op toen de befaamde 'Dextro' langskwam. Met zijn muil vol van dit spul riep hij samen met zijn kompanen nog wat Spartaanse kreten en maakte de deur open richting de plastic wei. Een plastic wei is natuurlijk niet ideaal voor i Gialloneri aangezien ze louter natuurlijke weides gewend zijn. Ze moesten het er maar mee doen.

Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd had nog niet geklonken of de neutrale toeschouwer was al in slaap gevallen. Het was namelijk niet om aan te gluren al kreeg Man van Glaas het nog voor elkaar om de bal tegen de keeper aan te schieten voor een bijna open doel. De neutrale toeschouwer schrok even wakker, keek om zich heen en viel weer in slaap tot hij wakker werd door het rustsignaal, tijd voor thee!

De perschef weerde vakkundig de pers uit het kleedlokaal en het testpanel mocht zich niet uiten over het bakkie thee. Ondergetekende verwacht dat de thee van topkwaliteit was aangezien er ervaren krachten in de kantine stonden. Der Bomber was natuurlijk niet tevreden, maar welke bidons welke speler geraakt heeft is helaas niet bekend. Een anonieme bron kwam wel naar voren, maar was bang dat bekend zou worden wie gesproken had wanneer er meer details geopenbaard werden. Wel werd er nog gewisseld. Foux, il Silenzio en Kroppie kwamen binnen de lijnen voor Baardjmienschj, el Vano en Träötje.

De tweede helft was weer begonnen en wederom was het spel uiterst pover, waar de Venlonaren de meeste aanspraak hadden op de winst, maar elke kans werd om zeep geholpen. Doordat ut Twed geen enkele kans creëerde bleef het bij de brilstand: 0-0.

De Spartaan liep van het veld af en twijfelde welk gevoel hij over moest houden aan de wedstrijd. Moest hij kwaad zijn over het getoonde spel? Of moest hij zich rijk rekenen met het onverdiende punt? Hij besloot echter tot verdriet over te gaan aangezien de winterstop haar intrede doet voor ut Twed. Bijna twee maanden moet de Spartaan wachten om weer te gaan bikkelen in de prachtige weides. Voor even geen mythes en legendes meer.

De Spartaan blikte even terug op het jaar en zag dat er wel structuur in de ploeg zat. De grote jongens bovenin worden het vaak moeilijk gemaakt, maar tegen de onderste regionen lijkt het vaak maar niet te lukken. De ene week is het geniaal en de andere week is belabberd. Toch mogen we van een prachtig jaar spreken, want iedere wedstrijd in de wei is een feest op zich.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast halfgod, krijger, Gladiator, Spartaan, Giallonero, Piraat der Lage Landen en ladiesman ook verslaggever, columnist en eindredacteur van Weekblad De Derde Helft waarin mythes en legendes in de Belvendse weides tot leven komen. Helaas is dit weer de laatste editie van WDDH 2019. Wij wensen namens het gehele team iedereen alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar Verder in WDDH:

  • Il Silenzio die zijn stem probeert te vinden bij the Voice
  • De upgrade van Tanks pantser met uitschuifbare noppen
  • De betrokkenheid van Praeses McNugget bij Ponzifraude binnen de club
  • Kroppie als de nieuwe Piet Piraat
  • Träötje met een seminar 'Blazen kun je Leren'
  • El Vano over zijn inbreng in het Big Brother-project van de overheid
  • Speedy Specht die als sponsor de club een oor aan naait
  • Omroep Maximus over de zoektocht naar een knappe sidekick voor zijn show
  • Meijer over zijn aanstaande documentaire: Sneeuw Witje & de 7 Kartels
  • Herbert jr. over zijn wereldredding en het einde van zijn keeperscarrière
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.