Belfeldia 2 bezorgt koploper eerste puntverlies

24-11-2018

Een fris windje, hier en daar een druppeltje regen en een wei waarin een glijpartij tijdens het dartelen zomaar kan gebeuren. U raadt het al; het is weer zondag! Vandaag, zondag 11 november 2018, werd onze Max de winst ontnomen tijdens de GP van Brazilië, is er een extreem-rechtse mars in Polen waaraan 200.000 mensen meedoen, wordt het Vastelaovendseiszoen geopend en staat de derby Belfeldia 2 - Irene 3 op het programma.

De ploeg uit Tegelen, tevens ook koploper, heeft na 4 wedstrijden nog de volle buit en is nu al dé titelfavoriet. Ut Twed heeft na 5 wedstrijden slechts 5 punten en is terug te vinden op een 7e plaats. Winst voor I Gialloneri zou aansluiting met de top 4 betekenen, maar verlies zou degradatievoetbal kunnen betekenen. Daarnaast heeft Ut Twed nog iets recht te zetten na de blamage tegen Boekoel 1 (0-0 gelijkspel), waarin Bodrie de keeper inschoot, assistent-scheidsrechter was bij afwezigheid van vaste man Hossa, die bekend staat om zijn excentrieke jasjes, en ook nog moest invallen als keeper.

Onder het genot van een bakkie pleur begon trainert der Bomber de wedstrijdbespreking. Normaal gesproken wordt er verwacht om vroeg druk te zetten en de tegenstander vast te zetten. Van de streekgenoot wordt echter verwacht dat zij zich hier onderuit kunnen voetballen, waardoor de Spartanen zich wat verder zouden moeten laten inzakken. De omschakeling wordt hierdoor nóg belangrijker, want de snelheid moet dan van een enorme hoogte zijn.

Na veel wikken en wegen met Bompa en the Legend stuurde der Bomber zijn krijgers in de volgende opstelling de wei in: Bodrie op doel, Jantje, McNugget, Tank en Five-O in de verdediging, Maximus, Foux en Kappie Klinsmann op het middenveld en Sid, Buurjong van Lobke en Speedy Specht in de aanval. Op het bankie met een waarde van € 1,65 miljard zaten Träötje, Meijer, il Silenzio, Kroppie en Tattooboy die zich uiteindelijk niet fit genoeg voelde om te spelen. Videtti, Herbert jr. en RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G sr. zitten in de lappenmand en Vrank Barten had verplichtingen met zijn dochter, familie gaat immers voor.

Vanaf minuut 1 waren de kwaliteiten van Irene duidelijk zichtbaar. De Belfeldse krijgsmacht was echter klaar voor deze strijd en wekte de indruk dat Tegelse ploeg maar eens moest laten zien waarom zij nou eens eigenlijk koploper waren. Probleem aan Belfeldse zijde is, dat ut Twed de bal vrij snel kwijt is als het de bal over de middenlijn gespeeld krijgt. Hierdoor moest het middenveld vele meters maken en hierdoor zaten i Gialloneri niet dicht genoeg op hun directe tegenstander.

Beide ploegen kregen wel wat mogelijkheden, maar ut Twed wist op voorsprong te komen. Na slecht uitverdedigen door de keeper van Irene liep Sid het strafschop binnen die het overzicht hield en het overhalen van de trekker overliet aan Speedy Specht die eenvoudig binnen kon tikken: 1-0. Loon na hard werken.

Lang kon de gastheer niet genieten van de voorsprong, want na een vrije trap van Irene was een Tegelse speler net iets sneller bij de bal dan Bodrie en kon zo in een leeg doel binnen knikken: 1-1. Beide ploegen creëerden hierna amper kansen, waardoor de ruststand 0- 1-1 bleef steken. Tijd voor thee!

De thee, was lauw, te licht van kleur, te flauw van smaak en het suikergehalte was niet aanwezig. Normaal zou zo'n beoordeling een 4,5 opleveren, maar de mensen die de thee moesten maken, hadden al voor 6 andere ploegen thee gezet, waardoor het cijfer alsnog op een 5,5 terecht komt. Zonder deze mensen hadden alle 8 ploegen helemaal geen thee gehad en zonder thee is het ook geen rust.

Der Bomber was verder tevreden over het spel van zijn Spartaanse krijgers. Maximus, die vele meters gemaakt had, werd vervangen door il Silenzio. De rest bleef ongewijzigd.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of de scheidsrechter legde de bal op de stip na een vrij lichte overtreding. Klap op de vuurpijl was een gele kaart voor Kappie Klinsmann die de overtreding zou hebben begaan. Het buitenkansje werd gretig benut door Irene, 1-2.

De gele kaart, en dus een verbanning voor 10 minuten, van Kappie Klinsmann luidde een hectische fase in voor de wedstrijd. Na hem zijn er nog 3 spelers voor 10 minuten het veld uitgestuurd. De mooiste was zeer waarschijnlijk voor stervende zwaan Jantje na een schwalbe in het strafschopgebied.

In de tussentijd waren Meijer,Träötje en Kroppie binnen de lijnen gekomen voor Sid, Buurjong van Lobke en Five-O. Ut Twed nam meer en meer het initiatief over van Irene al bleven de gasten in de counter zeer gevaarlijk. De gladiatoren kregen ook steeds betere kansen en mogelijkheden, maar de voorzetten kwamen niet aan of er zat een Tegels been tussen de inzet.

Uiteindelijk kreeg Träötje het op zijn heupen en kwam er door vanaf de rechterkant. De Keeper van Irene kwam vrij vroeg het doel uit, maar Träötje bleef koel en schoof de bal koeltjes in de verre hoek: 2-2. Juichend alsof het alledaagse kost was, ontving hij de complimenten van zijn medespelers. Vlak na het doelpunt was het duel ten einde want de scheidsrechter floot voor het eindsignaal, eindstand: 2-2.

Het stond goed, de mentaliteit was er, er werd verzorgd voetbal gespeeld en de koploper kreeg het eerste puntverlies gepresenteerd. Misschien had er nog wel meer in kunnen zitten dan een gelijkspel, maar tevreden mogen we zijn. Zaak is nu balvaster en koelbloediger worden, zodat de krijgsmacht weer onverslaanbaar wordt. Dus boen uw pantser, zet uw schoeisel in het vet en ab die wei in!

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Giallonero, Spartaan, gladiator en playboy vaste verslaggever van ut Twed dat hij nauw op de voet volgt namens Weekblad De Derde Helft, zowel binnen als buiten de wei. WDDH is nog altijd op zoek naar enthousiaste journalisten, drukkers en ICT'ers om de kwaliteit van WDDH te verhogen. WDDH is bereid om hiervoor trainingen en lezingen te geven door de eindredacteur. Verder in WDDH: