Belfeldia 2 strijdend ten onder

30-09-2019

Een hard windje, wat regen en een slok te veel in de mik. U raadt het al; het is weer een Spartaanse zondag! Vandaag, 29 september 2019, wordt onze Max op gepaste afstand 4e in de GP van Rusland, weet Feyenoord eindelijk weer eens weer wat winnen is, stopt spetter Marianne Thiemen als fractievoorzitster van de zelf opgerichte Partij voor de Dieren en staat de beruchte derby Belfeldia 2 -TSC 2 op het programma.

Na één hele wedstrijd spelen staat TSC op een 2e plaats na een 8-1 overwinning op Boekoel 1. Daarnaast kent ut Twed de ploeg nog van vorig jaar vanwege het ongelooflijke besluit van de KNVB om een gestaakte amateurwedstrijd uit te laten spelen. I Gialloneri hebben na de blamage van vorige week slechts 1 punt na een 2-2 gelijkspel tegen VCH 3, waar een 2-0 achterstand met enig fortuin werd omgebogen. Beide ploegen zullen de borst nat kunnen maken, want verliezen is geen optie in een derby.

Onder het genot van een bakkie bruin goud luisterden de krijgers van weleer aandachtig naar hun generaal trainert der Bomber. Dat de ploeg zo tam voor zich uit staarde, had met name te maken dat Speedy Specht niet aanwezig was en dat men wellicht een ietwat bonkende kop had na een ordinaire pilsmarathon op de kermis. Der Bomber wilde strijd zien, want na vorige week mocht er wel wat goed gemaakt worden. Uw verslaggever was zelf ook nog niet helemaal wakker, waardoor echte details wat lastiger te achterhalen zijn.

Na hevig discussiëren tussen der Bomber, the Lord en the Legend werden de volgende Gladiatoren tentoongesteld in de Belvendse wei: Bodrie op doel, Träötje, Captain Nugget, Tank en Kroppie in de verdediging, Baardjmienschj (Reuvers voor Baardmens), Foux en Klinsmann op het middenveld en Meijer, Man van Glaas en Maximus in de aanvallende linie. Op het miljoenenbankie zaten Kuëb en il Silenzio. Speedy Specht moest zorgen voor zijn zieken thuis, RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G, Herbert jr., el Vano en Vedetti waren nog geblesseerd en waren Vrank Barten en Jepser niet aanwezig.

Vanaf de 1e minuut was er al veel te zien in de eerste helft. Beide ploegen wilden er een spectaculaire wedstrijd van maken en al vrij snel waren de eerste kansen al toe te kennen aan TSC. Het was echter ut Twed dat als eerste mocht juichen. Na een leep balletje van Meijer gaf de Man van Glaas even cursus mooi voetballen. Na vorige week al een werelddoelpunt te hebben gemaakt, tikte hij de bal over een Tegelse verdediger heen en met een subtiel schot over de doelman heen kuste de bal de touwen: 1-0.

Lang kon i Gialloneri niet genieten van de voorsprong. Meteen na de aftrap omspeelde de linksbuiten van TSC aardig wat spelers en voor er een Belvends been tussen kon komen, kon de beste man eenvoudig doorlopen en de bal voorgeven op de rechtsbuiten voor wie het nog een koud kunstje was om de bal in het open doel te schuiven: 1-1.

De gelijkmaker leek pijn te doen voor de Spartanen, want hierna nam TSC het initiatief over. De Spartaanse defensie had veel moeite met de behendige en snelle aanvallers van TSC. Met veel pijn en moeite konden ze de Tegelenaren van het doel weggehouden. De verdediging capituleerde echter wat zorgde voor 1-2 voorsprong voor de Tegelenaren.

Hierna rechtte ut Twed weer de rug en begon meer druk te zetten op TSC en het Tegelse doel. Waar Baardjmienschj in eerste instantie tweemaal op de Tegelse doelman stuitte, behield hij na de hieruit volgende corner van Maximus het overzicht, passte de bal naar Klinsmann die de bal in het doel liet rollen: 2-2.

Het spelbeeld was voor de neutrale toeschouwer erg aangenaam. Veel kansen en het spel vloog op en neer. Het leek erop dat de ploegen met een gelijke stand de rust in gingen, maar daar dachten ze bij TSC net even wat anders over. In het slotstuk van de eerste helft prikte TSC de 2-3 tegen de touwen. Tijd voor thee!

Wederom was er weer een testpanel om de thee te keuren. De thee had een ietwat Engels aroma, een soepele afdronk en een prima suikergehalte. Het testpanel kon dan ook niets anders dan een 7,5 te geven en de theemakers van harte te bedanken voor de gedane moeite.

Onder het genot van het bakkie thee gaf der Bomber zijn manschappen een compliment voor het geleverde werk. Het was echter zonde dat het laatste doelpunt alsnog viel. Hij was er echter van overtuigd wanneer ut Twed zo bleef spelen er in de tweede helft nog van alles mogelijk was. Maximus en Träötje werden vervangen door il Silenzio en Kuëb.

In de tweede helft ging het een lange tijd gelijk op. Beide kregen wat kansen om een doelpunt te maken, maar deze bleven uit. Naarmate de wedstrijd vorderde liepen de Spartaanse krijgers van het eerste uur steeds verder naar achteren en moesten ze meer ballen tegenhouden dan dat ze aan het aanvallen waren.

De Spartanen hielden langere tijd stand, maar konden niet voorkomen dat de 2-4 op scorebord kwam. Een knappe actie van een TSC-aanvaller en een verrassend schot bij de 1e paal zorgde voor de 2-4. Hoewel ut Twed bleef strijden, kwamen ze de achterstand van 2 doelpunten niet meer te boven. Intussen was Meijer nog ingewisseld voor Träötje wegens mankementen, maar waren er meerdere van i Gialloneri die op hun tanden moesten bijten aangezien er geen wisselmogelijkheden meer waren.

Na de 2-4 viel eigenlijk het doek voor de Belvendse krijgsmacht en kon men ook niet voorkomen dat de 2-5 en 2-6 nog vielen. Wederom waren het individuele acties die het verschil maakten. Zonder slecht te spelen, druipten de Gladiatoren met een illusie armer het veld af, eindstand: 2-6.

Het was ondanks de kermis-omstandigheden een alleraardigst potje voetbal en was de inzet van een puik niveau. De vervelende mededeling is dat TSC gewoon beter was. Het is nu tijd om de rug te rechten en te gaan voor eerherstel en de eerste zege binnen te halen. Dus verzorg het pantser, slijp uw wapen en ab die wei in, OORAAAHH!

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Spartaan, Machine, Viking, Gladiator, Langstudeerder, Ladiesman en Griekse God, uw verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft. Verder in WDDH: