Belfeldia 2 verspeelt 2 punten in extremis

18-02-2019

Een heerlijk zonnetje op de kop, een aangename temperatuur en een wei waar heerlijk in gedarteld kon worden. U raadt het al; het is weer zondag, spartanday! Vandaag, 17 februari 2019, verliest Feyenoord weer eens een uitduel, zijn 3 Nederlandse IS-verdachten aangehouden in Turkije, is het nog 40 dagen tot de officiële Brexit waar niemand nog de uitkomst van weet en stond de wedstrijd Belfeldia 2 - IVO 3 op het programma.

Ut Twed heeft na 8 duels gespeeld te hebben 9 punten en staat daarmee op een 7e plaats. IVO staat na 7 duels op een 8e plaats met 8 punten. Bij winst zal de voorsprong uitlopen naar 4 punten en bij verlies zal IVO de 7e plaats overnemen met 2 punten voorsprong; een echte zes punten wedstrijd.

Onder het genot van lekker bakkie pleur begon der Bomber de wedstrijdbespreking. Hier werd vooral besproken hoe de ploeg het liefste druk zet. Vaak wordt er namelijk op twee benen gehinkt, waardoor collectief druk zetten faalt, maar de tegenstander te veel ruimte achteringeven, zou kunnen leiden tot veel lange ballen wat de ploeg weer het liefste vermijdt. Nadat men duidelijkheid had gegeven over zijn voorkeuren werd er een plan de campagne bedacht.

Na hevig overleg tussen der Bomber en Bompa werden de volgende strijders de wei ingestuurd: Bodrie op doel, Jantje, McNugget, Tank en Schreuder in de verdediging, Kappie Klinsmann, Foux en il Silenzio op het middenveld en Sid, Buurjong van Lobke en Vedetti in de aanval. Op het miljoenenbankie begonnen Träötje, Meijer, Vrank Barten, Kuëb en Kroppie. Tattooboy, Herbert jr. en RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G (tevens de fotograaf van vandaag) waren (nog) geblesseerd.

In de eerste minuut kregen i Gialloneri meteen een enorme kans na een goede actie, maar Buurjong van Lobke kreeg het niet voor elkaar om de doelman te passeren. IVO schrok hierdoor wakker en liet hierna ook meer van zich zien. Het spel ging langzamerhand meer op en neer al waren de beste kansen voor de Belvendse Spartanen.

De krijgsmacht had echter hulp nodig van de Veldenaren om op voorsprong te komen. Een hoekschop van Vedetti werd bij de eerste paal neergelegd. Voordat de bal tegen de touwen ging, raakte het leer eerst een stuk of drie IVO-spelers: 1-0.

De 1-0 leek een bevrijding voor i Gialloneri. Hoewel de passing de gehele wedstrijd niet van uiterste precisie was, kwam ut Twed wel steeds vaker voor het doel van de Veldenaren. Na een goede aanval en dito voorzet van Vedetti kwam Sid ver boven zijn tegenstander uit en kopte knap de 2-0 tegen de touwen.

Ut Twed maakte vooral het spel, maar IVO kwam er zo nu en dan levensgevaarlijk uit. Het was na verloop van tijd dan ook een wonder dat het nog 2-0 stond, na gelummel voor het doel van Bodrie, maar met zijn doel schoon kon er gerust worden. Net voor de pauze kon een Veldenaar al wat eerder de kleedkamer opzoeken vanwege een gele kaart en dus een tijdstraf van 10 minuten. Tijd voor thee!

Het bakkie thee was weliswaar prima op smaak en het suikergehalte was ook wel oké, maar de thee was te koud, waardoor het testpanel niets anders kon dan een 6,5 als cijfer geven en de theemaaksters hartelijk danken voor de gedane moeite.

Der Bomber hield dit maal de pers buiten de kleedkamer, waardoor hier alleen over gespeculeerd kan worden. Aangezien dit blad niet meedoet aan het geruchtencircuit en het blad betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, zal hier dan ook niet over gesproken worden. Het enige dat met zekerheid gezegd kon worden, is dat er een hoop rumoer in de kleedkamer was. Schreuder verliet het veld vanwege verplichtingen met het eerste elftal en Kuëb was zijn vervanger.

Ut Twed begon de tweede helft tegen 10 man en had hier al gauw van moeten profiteren. Er waren aardig wat kansen gecreëerd, maar onnauwkeurigheid zorgde ervoor dat IVO opgelucht adem kon halen. Aan de andere kant kwam de Belvendse krijgsmacht een aantal keren goed weg na slecht verdedigen.

Net nadat de wedstrijd weer uit 11 tegen 11 bestond, kregen de Veldenaren meer grip op de wedstrijd. Ut Twed moest vaker dan hun lief was achteruit lopen, maar kregen nog een aantal goede mogelijkheden om de 3-0 te scoren. Kroppie en Träötje kwamen hierna de wei in voor Tank en Sid en niet veel later kwamen Vrank Barten en Meijer de wei in voor il Silenzio en Buurjong van Lobke.

I Gialloneri hadden steeds meer moeite om in balbezit te blijven, al leek het er eerder op dat men de bal liever kwijt dan rijk was. Hier en daar ontstonden er nog mogelijkheden voor ut Twed, maar wanneer, typerend voor de Belvendse Spartanen, er gekozen wordt voor een schot van een meter of 25 in plaats van een vrij staande buitenspeler in te spelen, leek het alsof het vergroten van de voorsprong er niet meer toe deed.

Dit was een foute veronderstelling van de Spartanen, want vanuit een hoekschop kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd: 1-2. Maar liefst 4 Veldenaren stonden op een rij helemaal vrij, terwijl ut Twed erbij stond en er naar keek.

Het ging zelfs nog van kwaad tot erger, want in de allerlaatste minuut en aanval van de wedstrijd stond een IVO-speler aan hun rechterkant kogelvrij. Hij nam de bal behendig aan en schoot op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen. De scheidsrechter liet ut Twed nog wel aftrappen, maar blies enkele tellen later voor het eindsignaal, eindstand: 2-2.

De voorsprong kwam enigszins op een gelukkige wijze tot stand, maar na de 2-0 wordt er vergeten de wedstrijd op slot te gooien en de tegenstander figuurlijk bij de keel te grijpen. Hierna wordt het IVO wel heel erg makkelijk gemaakt om terug te komen in de wedstrijd en ook nog eens op gelijke hoogte te kunnen komen. Hoewel ondergetekende een vermoeden heeft waar het mis ging, heeft dit voornamelijk te maken met instelling en concentratie. Koste wat kost willen winnen en, als dat moet, door de tegenstander heen gaan lieten zich vandaag niet in het daglicht zien. Volgende week staat de wedstrijd tegen titelkandidaat Irene 3 op het programma. Dus boen uw schoeisel, repareer uw pantser en dan weer ab die wei in!

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Giallonero, womanizer, Spartaan, Gladiator en Uomo Universale ook de vaste verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft. Na een lange stop zijn we weer terug van weggeweest en kunt u weer wekelijks genieten van prachtige stukken proza van de mythes en legendes op de Belvendse velden. Verder in WDDH:

  • Tattooboy over het heugelijke nieuws dat hij weer ouders wordt samen met zijn Tattoolady
  • Wederom Tattooboy over wat nou een typische naam uit Velden is
  • Träötje over hoe zijn zusje aan het ontbijt zit
  • Faosse, speler van het 1e, over hoe het nou zit met zijn relatie
  • The Lord over zijn terugkeer op het Belvendse sportpark
  • Wederom the Lord over de kwaliteiten van zijn verzorgsters
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin