Belfeldia 2 weet weer niet te winnen

10-11-2019

Een heerlijk zonnetje op de bol, weinig wind en een wei waarin een jong veulentje zo nu en dan uit kan glijden wanneer hij gallopeert. U raadt het al; it's Spartanday. Vandaag, 10 november 2019, maakte Ajax gehakt van Utrecht, maakt heel Limburg zich klaar voor de Ellefde van den ellefde en staat de wedstrijd Belfeldia 2 - Baarlo 3 op het programma.

De jonge Spartaan maakt zich klaar met een lekker ontbijtje en ziet de zon vrij baan hebben. Met een glimlach pakt hij zijn tas in om te gaan strijden in de wei.

Rustig aan wandelt hij naar zijn strijdveld en ziet in de verte zijn kompanen staan. Na een ferme 'Heej jung!' kan het weekend even geëvalueerd worden alvorens hij en zijn medestrijders de lucht van verse pleur achterna gaat.

Zijn generaal wacht hem op en neemt plaats in een stoel en ziet volgende opstelling op het bord: Maximus del Piero op doel, träötje, Kappie McNugget, Tank en Kroppie in de verdediging, Klinsmann, Baardjmienschj en Omroep Max op het middenveld en Herbert jr., Man van Glaas en il Silenzio in de aanval. Schildknaap Kuëb, vakantieganger el Vano en Meijer zaten op de miljoenenbank.

De jonge Giallonero voelt even aan zijn bovenbenen en merkt dat tijgerbalsem niet nodig is en kleedt zich aan om zich warm te spelen. Hij merkt dat de Belvendse wei erg glad is, maar dat het weer perfect is om te draven. Na 3 sprintjes zit de warming-up er weer op en is het tijd om het wedstrijdpantser aan te trekken.

Kort voordat de Spartaanse groet wordt geuit, heeft generaal der Bomber nog wat tactische woorden gebezigd. Nadat de neuzen dezelfde kant op zijn gezet, gaan de strijders de wei in om de eer van ut Twed hoog te houden. Met vuur in de ogen loopt de jonge Gladiator zijn arena binnen.

Het begin van de wedstrijd is voor ut Twed. Met een hoog tempo wordt het spel snel verplaatst en krijgen i Gialloneri al gauw twee dotten van kansen, maar beiden worden niet verzilverd.

Hierna ging het niveau omlaag, waardoor Baalder meer gelegenheid kreeg om op te bouwen en de aanval te zoeken. Het spel werd slordiger naarmate de eerste helft vorderde, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet.

Na veel hotseknots, waardoor de wedstrijd leek op een potje pingpong onderschepte i Gialloneri de bal en kwam het er razendsnel uit. Man van Glaas werd ingespeeld en gafde bal op Baardjmienschj die de bal fenomenaal diagonaal tegen de touwen poeierde: 1-0.

Het spel werd er na de voorsprong niet beter op en de wedstrijd hobbelde voort. Beide partijen verspeelden vaak op knullige wijze de bal. Op evenzo ongelukkige wijze werd er corner wegegeven door ut Twed.

De corner werd, net als bijna alle corners, goed weggewerkt door Baardmienschj, maar door slecht stappen kwam Baalder recht voor Maximus del Piero en door een mispeer werd hij de verkeerde kant opgestuurd: 1-1. Een halve minuut later was het tijd voor thee.

De thee was niet al te warm, waardoor de thee prima als een goudgeel rakkertje achter de kiezen kon verdwijnen. De smaak was verder prima, maar door het adten kon er niet geconcludeerd worden of het suikergehalte goed was. De thee werd beoordeeld met een keurige 7.

Generaal der Bomber was niet echt tevreden en vond dat zijn strijders in een hoger tempo moesten gaan spelen. Klinsmann werd gewisseld en vervanger door el Vano die met een jetlag in de benen moest gaan opereren.

De tweede helft was wel iets beter om aan te zien, maar nog werden er veel fouten gemaakt. Kroppie kreeg nog wel de kans om een corner te verzilveren, maar kopte ver naast het doel aangezien hij geen richting kon geven aan de bal, overigens niet de eerste keer vandaag dat hij de bal geen richting kon geven.

I Gialloneri maakten meerendeels het spel, maar moest achterin geconcentreerd blijven op uitvallen van Baalder die redelijk dreigend waren. Maximus del Piero hield een paar keer toch zijn ploeg op de been.

Aan de andere kant, met Meijer en Kuëb in de gelederen ten faveure van Herbert jr. en Träötje, kreeg ut Twed een paar goeie kansen, maar oog in oog met doelman faalde Man van Glaas eerst om hierna geen penalty te zien krijgen.

Baalder kwam nog met 10 man te staan, maar tekenend voor de wedstrijd wisten de Spartaanse strijders hier niet van te profiteren, waardoor er genoegen moest worden genomen met een 1-1 gelijkspel.

Hartstikke zund dat er geen overwinning werd uitgehaald, want dit had zeker gekund met een paar uitstekende aanvallen. Aan de andere kant was het niveau niet hoog genoeg om de tegenstander van vandaag van de mat te vegen. Al met al een ongelukkig potje waar te veel spelers niet hun normale niveau haalden.

De jonge Spartaan loopt wat beteuterd het veld af wetende dat het niet goed genoeg was vandaag. De frustratie wegpilsen was een goede optie geweest ware het niet dat de jonge God andere prioriteiten heeft vandaag. Snel zet hij zijn blik weer vooruit, want morgen kan de frustratie er wel uit gepilst kunnen worden en kan hij dan zijn zinnen zetten op revanche in de volgende aflevering van Spartanday. Met goede moed gaat hij de volgende week in.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Spartaan, Gladiator, Halfgod, Bewaker van de Goddelijke Manen, Womanizer en Giallonero verslaggever, columnist en eindredacteur van Weekblad De Derde Helft waarin Mythes en Legendes tot leven kom in de Belvendse Weides. Verder in WDDH:

- De zenuwen bij McNugget in de aanloop naar zijn Praesidiaat

- El Vano over het strandzand dat nog tussen zijn billen zat en zijn snorkelervaringen

- Kuëb over zijn promotie tot Schildknaapje

- Omroep Max: de stem van Gerard Ekdom en de viezigheid van Giel Beelen.

- Kroppie die Maximus del Piero 'de kneepjes van het vak' leert (Goldmembers only/18+)

©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.