Belfeldia 2 weet weer wat winnen is

08-03-2020

Sinds een lange tijd kon de wekker weer gezet worden. Na de vastelaovend en een flinke bijkomperiode konden de Spartanen vandaag eindelijk weer hun pantser aantrekken om te gaan strijden in de Belvendse weide. Vandaag, zondag 8 maart 2020, stond de wedstrijd tussen Belfeldia 2 en Boekoel 1 op het programma.

Bij binnenkomst werd er nog met een ferme 'Hey Jung!' elkaar gegroet alvorens er onder het genot van een bakkie pleur naar het verhaal van trainert der Bomber werd geluisterd. Gelukkig voor iedereen wilde der Bomber het redelijk kort houden, maar uiteraard raakt de trainert zo gepassioneerd over zijn vak dat de bespreking iets werd verlengd. Belangrijkste notes:

 • Probeer op te bouwen van achteruit
 • Pas op voor de snelheid van de buitenspelers
 • Hou rekening met de wind
 • Speel de bal naar degene met hetzelfde shirtje
 • Over de posities op de ranglijst kan weinig zinnigs gezegd worden, omdat iedereen een ander aantal wedstrijden gespeeld heeft.
 • De trainer ziet er niet uit zoals zijn leeftijd aangeeft
 • De opstelling

De opstelling zag er als volgt uit, nadat der Bomber samen met the Lord & the Legend de opstelling van hun krijgsmacht hadden uitbedacht: Bodrie op doel, Träötje, Tank, Kappie Praeses McNugget en Kroppie in de verdediging, op het middenveld el Vano, Foux en il Silenzio en in de voorhoede Meijer, Man van Glaas en Speedy Specht. Op het miljoenenbankie was er plaats gemaakt voor Kuëb en Kaiboxer. Klinsmann, Baardjmienschj en Omroep Maximus hebben hun waardig ingeruild voor een plekje bij het eerste en nog een aantal is langdurig geblesseerd, waardoor dit clubje ellende waarschijnlijk voor langere tijd met elkaar opgescheept zit. Enfin, tijd voor de wedstrijd.

De eerste helft was nog niet eens begonnen of Boekoel had de leiding genomen. Een lange bal werd op waarde geschat door de rechtsbuiten en schoot de bal prachtig tegen de touwen. Het jammere voor ut Spartaanse Legioen was dat de beste zo'n doelpunt nooit meer in zijn leven zal maken: 0-1.

Normaal werkt een achterstand niet zo goed mee bij het moraal van ut Twed, maar dit keer had ut Twed in no time de kans om op gelijke hoogte te komen, na een goede aanval vanaf links maar kon Meijer de bal niet in het doel knikken. Niet veel later werd het evenwicht toch weer in ere hersteld na een cadeautje van de Boekoelse verdediging. Na slecht wegwerken kon Man van Glaas de bal eenvoudig meenemen en schoot de bal hierna tegen de touwen: 1-1.

Het duel ging veel op en neer en beide ploegen kregen aardige mogelijkheden en kansen. De meerderheid van deze kansen kwamen tot stand door fouten aan beide kanten, waardoor het de vraag was wie aan het langste eind zal trekken. Uiteindelijk wisten i Gialloneri met een voorsprong de rust in te gaan. Na een diepe bal van Kappie Praeses McNugget rende Man van Glaas zijn directe tegenstander het licht uit zijn ogen en oog in oog met de keeper faalde hij niet: 2-1. Tijd voor thee!

Het bakkie thee werd met glimlach gedronken door de Belvense testpanelleden. De temperatuur was nagenoeg perfect, het suikergehalte was nagenoeg precisiewerk en met veel aroma's was hij ook nog eens prima op smaak, waardoor het bakkie thee een welverdiende 9 kreeg.

Der Bomber was best tevreden met het getoonde spel, maar bovenal met de tussenstand. In de tweede helft is niks weggeven het devies en wanneer de kans zich voordoet moet er meedogenloos een einde aan de spanning worden gemaakt. Kuëb kwam binnen de lijnen voor Meijer, Träötje schoof door naar de rechtsbuitenpositie.

Hoewel Boekoel letterlijk de wind mee had in de tweede helft, leek het figuurlijke meer aan de Spartaanse zijde te liggen. Hoewel verwacht werd dat Boekoel de druk immens op zou voeren, bleef ut Twed aardig op de benen en kreeg het zelfs de grootste kansen. Träötje kon twee grote kansen verzilveren, maar door een gebrek aan finesse stuitte hij tot twee keer toe op de keeper, ook bekend als de Viking der Vikingen.

Toch kregen de gasten nog een paar mogelijkheden op het presenteerblaadje door enorme misperen in de Spartaanse defensie, maar gelukkig kon in de meeste gevallen de schade beperkt worden door zijn kompanen in de defensie of door de sterk keepende Bodrie.

Veelal had Boekoel het initiatief aan de bal, maar kwam ut Twed er een aantal gevaarlijk uit, ook met Kaiboxer voor Speedy Specht binnen de lijnen. Toch werd er te vaak een verkeerde keuze gemaakt of een slechte pass afgeleverd, waardoor Boekoel in leven bleef. En iets in leven laten is niet bepaald typisch Spartaans. De grootste kans om op 3-1 te komen kwam in de laatste minuut voor Man van Glaas.

Na een corner waarbij keeper de Viking mee naar voren ging en afgeslagen werden, bleef Kroppie druk zetten en kon uiteindelijk helemaal alleen door richting het Boekoelse doel. Hier aangekomen wilde hij als verdediger liever het zelfvertrouwen van Man van Glaas vergroten en gaf de bal breed, waardoor Man van Glaas eenvoudig binnen kon tikken. Verbazing was er echter toen de scheidsrechter voor buitenspel floot in plaats van een doelpunt. De bal had al 2 minuten ervoor de touwen geraakt, voordat de vlagger van Boekoel, in Boekoel ook al niet bepaald een faire assistent, de vlag in de lucht gooide.

Helaas bleef het door deze slechte beslissing voor de verder uitstekend fluitende scheidsrechter bij 2-1 en kon ut Twed na een lange tijd weer eens 3 punten bijschrijven. Volgende week is er weer een pauze voor de Spartanen, waardoor het alleen kan afwachten hoe de stand zich zal evolueren. Misschien kan de pauze er voor zorgen dat het vizier van de Spartanen wat scherper komt te staan, zodat er minder hachelijke momenten nodig zijn om een overwinning mee naar huis te nemen. Verder chapeau mannen!

Spartaanse Machine Kroppie

Spartaanse Machine Kroppie is naast getalenteerd bokser, evenbeeld van Adonis, Giallonero, Spartaan, Viking, woordenkunstenaar en corpsbal verslaggever en eindredacteur van Weekblad de Derde Helft waarin alle mythes & legendes op de Belvendse velden tot leven komen. Verder in WDDH:

 • El Vano als nieuwe roddel- en likeurenkoning
 • Tank, de verpulveraar van elke spits en het geheim achter vele bijnamen
 • Kroppie over de correlatie tussen slijmen en altijd een basisplaats hebben
 • Kappie Praeses McNugget over de nieuwe snacks in de kantine
 • Foux over zijn aanstaande doorbraak in Hollywood
 • The Legend over de reden waarom hij er pas voor de 4e keer van het seizoen erbij is
 • The Lord over de kwaliteit van de corners
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.