Belfeldia 2 wint derby van Reuver

27-11-2019

Het is de 90e minuut en het staat nog 0-0. Je dribbelt richting doel en stuurt je teamgenoot diep. Hij geeft de bal voor, maar komt net achter je. Met je laatste krachtinspanning probeer je Cristiano Ronaldo na te doen. Je zet de omhaal in, je raakt de bal en die vliegt.... De wekker gaat. Met een ietwat gevoelige kop sta je op en ziet je betere wederhelft naast je liggen. Snel geef je haar nog wat aandacht, voordat je echt op moet staan. Het is immers jouw dag, Spartanday!

Je tas hoef je al niet meer in te pakken, want je bent zo slim geweest om dat al voor het avondje uit te doen. Hierdoor kun je al 10 minuten langer in je nest blijven liggen wat weer 10 minuten extra aandacht betekent voor je kroost. We weten immers allemaal wat er in de extra tijd gebeuren kan, enfin.

Gauw prop je een banaantje achter de kiezen en neemt een slokje melk. Na een korte evaluatie van de dag ervoor is het tijd je voort te bewegen richting de Poorten van de Belvendse Weides. Vandaag neem je de sluiproute, want jouw poort is dicht aangezien er louter uitwedstrijden gepland staan. Dankzij je sluiproute ben je nog op tijd en kun je rustig wachten, totdat je de lucht van warme pleur mag achtervolgen. Je eindigt in een stoel in de bestuurskamer met een lekker bakkie pleur in de handen.

Net voordat je de bestuurskamer binnenwandelt groet je der Bomber, the Lord & the Legend. Je gedachtes dwalen af wanneer je the Legend ziet en wat eigenlijk zijn takenpakket is. Is het de opstelling invoeren op het digitale wedstrijdformulier? Bepaalt hij de rugnummers? Fungeert hij als wandelende schoorsteen? Of is het zijn missie om zondagmorgen zijn kroost te ontwijken? Hoe meer je erover nadenkt hoe meer vragen er komen en besluit toch maar even aan te horen wat je Generaal allemaal te vertellen heeft onder het genot van een bakkie leut.

Je hebt je hand nodig om je vizier op het bord te houden. Hier zie je dat de volgende Spartanen de wei in gaan: Bodrie op doel, Kuëb, Praeses McNugget, Tank en Kroppie in de verdediging, Omroep Maximus, el Vano en il Silenzio op het middenveld en Träötje, Man van Glaas en Speedy Specht in de voorhoede. Op het miljoenenbankie zaten Herbert jr., Jepser en Foux.

Generaal der Bomber hoeft maar weinig te zeggen om zijn pupillen te motiveren. Het is immers een derby en dat betekent voor de Spartanen maar één ding: Oorlog. Laat dat nou maar aan i Gialloneri over. Het is nou eenmaal hun specialiteit. Ze houden echter niet van bewegen, waardoor ze blij waren dat er voor de auto als vervoermiddel werd gekozen. Keurig op tijd (veel te vroeg) kwamen de Spartanen aan bij de Reuverse Weides. Wat balcontacten en 3 sprintjes verder was het tijd om de wedstrijd in te gaan.

De eerste helft was niet van het allerhoogste niveau, maar dat kwam vooral door het spel van ut Twed. Ze maakten het zichzelf af en toe onnodig moeilijk, want de gastheren waren eigenlijk niet bij machte om zelf iets te creëren. Ut Twed creërde aardig wat kansen, maar kansen missen was deze wedstrijd een specialiteit die je liever niet op je cv wil hebben staan. Een enkele keer mocht de Reuverse keeper de credits ontvangen, maar het gebrek aan koelbloedigheid bij de Spartanen was ongekend hoog.

Toch kwamen i Gialloneri verdiend op voorsprong. Speedy Specht leek even een geniaal momentje te hebben toen hij vanaf de zijkant op prachtige wijze de bal achter de Reuverse doelman kreeg. Het was dat zijn kreet tijdens het schot al veel verklapte. Met zijn oerkreet waarbij het vrouwelijke geslachtsdeel het lijdend voorwerp was, wist iedereen al gauw dat zijn doelpunt een mislukte voorzet was. Het deed het doelpunt niet minder meetellen: 0-1. Hierna kwamen beide partijen nog een keer heel goed weg, waardoor 0-1 ook meteen de ruststand was. Tijd voor thee!

Een warme temperatuur, een soepele afdronk, vol van smaak, maar het suikergehalte had iets hoger gemogen. Een keurig bakkie dat een 7,5 als cijfer kreeg. Het testpanel dankt de Reuverse theezetters voor de gedane moeite.

Der Bomber was redelijk tevreden over het spel, maar het tempo moest wel omhoog. Hierdoor werd Reuver nog meer onder druk gezet en kwam het helemaal niet meer in het spel voor. Il Silenzio werd gewisseld voor Foux.

De tweede helft was lange tijd voor ut Twed. Ut Twed was oppermachtig in de duels, in balbezit en qua kansen. De Belvendse defensie stond als een huis, terwijl de voorhoede kans op kans kreeg, maar ze ook aardig om zeep wisten te helpen. Het leek er heel even op, dat de voorhoedespelers de schoenen verkeerdom aan hadden, maar niet was minder waar. Toch wisten i Gialloneri de spanning van de wedstrijd te krijgen. Speedy Specht haalde de achterlijn en legde keurig af op de inlopende Omroep Maximus: 0-2.

Hierna kwamen Herbert jr. en Jepser binnen de lijnen voor Speedy Specht en Omroep Maximus. De geelzwarte elitestrijders vonden het wel welletjes en gaven meer ruimte weg en werd er minder gedisciplineerd afgejaagd, waardoor Reuver meer aan aanvallen kon denken. Gelukkig was elke inzet een prooi voor Bodrie, waardoor hij weer een clean sheet achter zijn naam kon schrijven. Ut Twed wachtte rustig op het laatste fluitsignaal, zodat er voor de tweede wedstrijd op rij met een clean sheet werd gewonnen, eindstand: 0-2

De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, maar met een voldaan gevoel kun je weer huiswaarts keren. Thuis wacht je liefste je op en met trots vertel je de uitslag van de derby. Het boeit haar eigenlijk niet heel veel, maar ze is blij dat jij weer voor even een krijger kon wanen. Met een goed gevoel ga je aan het eind van de avond je nest in en begint alweer te dromen van de wedstrijd van volgende week. Misschien maak je nu wel het doelpunt voordat de wekker gaat.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Halfgod, Gladiator, Gialloneri, Spartaan, Machine en muzikaal genie ook columnist, verslaggever en eindredacteur van Weekblad De Derde Helft waarin hij Mythes & Legendes van de Belvendse Weides tot leven laat komen. Hierbij wil de redactie ook nog meneer & mevrouw Vedetti van harte feliciteren met het raak schieten van meneer Vedetti. Verder in WDDH:

  • Meijer over zijn jaarlijkse trip naar Mexico: Tequila, Corona & Cocaïna
  • Praeses McNugget over de introductie van het broodje kipnugget in de kantine
  • The legend met een Q&A over zijn werkzaamheden als leider van het Twed
  • Träötje met een analyse over het optreden van Otto Wunderbar
  • Der Bomber over het snel 'aflossen van zijn babysitter'
  • De Spartaanse (aanstaande) papa's over presteren buiten het veld
  • Bodrie over het beëindigen van zijn viscarrière
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.