Belfeldia 2 wint met duidelijke cijfers

21-11-2019

Buiten is het koud, maar gelukkig is het bed warm. Je draait je nog een keer om en dut nog even weg alvorens de wekker gaat. Met frisse tegenzin sta je op, maar dan opeens realiseer je je welke dag het is: Spartanday. Vandaag, 17 november 2019, mag je je verheugen op de intocht van Sinterklaas in het pittoreske Belvend, op het feit dat we weer op een EK aanwezig zijn, op de rijkunsten van onze Max in de GP van Brazilië waar hij op poleposition start en natuurlijk op de 'topper' IVO 3 - Belveldia 2.

IVO, de nummer 5 met 8 punten, kon helaas niet meegaan met het verzoek om de aanvang van de wedstrijd te vervroegen vanwege de intocht van de goedheiligman. Menig Spartaan heeft tegenwoordig één of meerdere kinderen, waardoor het bezoek aan deze oude beschermheilige een must was. Het enige aparte is de kleur van zijn pieten in het dorp. Enfin, het duel werd op een mat gespeeld waar menig veulentje van zou schrikken. Ut Twed staat 7e met 6 punten wat eigenlijk een beroerde situatie is voor de Belvendse equipe.

Fluitend beweeg je jezelf wat vroeger richting de Belvendse Weides, omdat vandaag een uitwedstrijd op het programma staat, waardoor je om moet lopen. Aangekomen bij de Andere Poort der Belvendse Weides zie je in de verte doodleuk dat jouw poort gewoon open is vanwege de wedstrijd van Belfeldia 3. Je besluit het je niet te laten deren, want jouw hoofd staat al helemaal naar de strijd der V/Felden (Velden/BelFeld). Met een ferme 'Hey Jung!' ontmoet jij je kompanen en haalt gauw nog een AA'tje voor wat extra energie. Het werd buiten wat te koud en de pieten hadden de beste plaatsen van de kantine ingenomen, waardoor de krijgsmacht wat eerder in de warme bestuurskamer ging zitten. Waarschijnlijk liep men de geur van vloeibare pleur achterna.

Door de bestorming van de bestuurskamer door de Spartanen was er geen tijd meer voor het opschrijven van de opstelling van het Tweede Legioen, maar voor de luisteraars met goede oren wisten de opstelling te ontcijferen: Bodrie op doel, Kuëb, Praeses McNugget, Tank en Kroppie achterin, Klinsmann, Baardjmienschj en el Vano op het middenveld en Omroep Maximus, Man van Glaas en il Silenzio voorin. Op het miljoenenbankie zaten: Träötje, Meijer, Speedy Specht en Herbert jr.

In de eerste helft waren de Spartanen dominant in balbezit, maar echte grote kansen waren er eigenlijk niet. Kroppie en el Vano waren nog het gevaarlijkst met afstandsschoten. Uitgespeelde kansen waren er eigenlijk niet, maar dat kwam vooral doordat de laatste pass niet goed was of dat er geen aansluiting was om de voorzet in het strafschopgebied af te maken. Ut Twed zat er kort op, won bijna alle duels, maar moest waakzaam zijn voor uitbraken van IVO. Een schot van de mid-mid van de gastheren werd prachtig gepareerd door Bodrie. De meeste uitbraken van IVO kwamen tot stand door fouten van i Gialloneri zelf, waardoor de ploeg het zich af en toe onnodig moeilijk maakte.

Vanwege de slechte wei waren veel glijpartijen te zien, maar wonder boven wonder leverden ze geen doelpunten op. Kroppie leed op een cruciale positie uit, maar de machine wist zich op tijd te herstellen. Het was het typische beeld van de wedstrijd, de Spartaanse achterhoede vrat zijn tegenstander op, maar voorin werd hier te weinig van geprofiteerd. Het resulteerde in een 0-0 tussenstand, tijd voor thee!

Een prima temperatuurtje, een soepele afdronk, een aangename smaak en een prima suikergehalte, dit waren de woorden die bij het testpanel omhoog kwamen en konden dan ook niet anders dan een 7,5 te geven voor een prima theetje. Der Bomber was best content over de prestaties van zijn manschappen, maar vond het zonde dat het overwicht van zijn dappere strijders niet uitgedrukt was in doelpunten, laat staan kansen. Hij verwachtte dat ut Twed als winnaar uit de rit zou komen, mits de ploeg het spel sneller verlegde en minder fouten in de opbouw zou maken. Speedy Specht en Meijer kwamen binnen de lijnen voor il Silenzio en Man van Glaas.

In de tweede helft pakte ut Twed meteen het initiatief. Zoals afgesproken werd het spel sneller verlegd en het werd al snel beloond. Na een snelle aanval werd de nog koude Speedy Specht aangespeeld en deponeerde ijskoud de bal in het hoekje: 0-1. De beste man kon wel een opsteker gebruiken sinds hij al enige tijd het vizier niet helemaal goed had staan. Hierna werd Kuëb gewisseld voor Träötje en kwam Herbert jr. binnen de lijnen voor Omroep Maximus.

Met de voorsprong in handen gingen de Spartanen wat relaxter voetballen, maar hierdoor werden de Veldenaren dreigender. Echt gevaarlijk werd IVO niet, maar de druk op Belvendse verdediging werd wel hoger. Hierdoor kon ut Twed achterover leunen en wachten tot er ruimte kwam. Deze kwam er natuurlijk ook. Na een prima aanval was Speedy Specht wederom het eindstation, maar koos dit keer voor een subtiel stiftje om de keeper te verschalken: 0-2. Het was een doelpunt van een sublieme schoonheid, maar hoe de doelpuntenmaker daar aan gekomen is weet niemand.

Vervolgens gingen i Gialloneri vooral achteruit lopen en kwamen eigenlijk niet meer echt toe tot aanvallen. Voorin werd de bal snel verspeeld, waardoor het er voetballend niet meer uitzag. IVO was echter niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken en kregen eigenlijk ook vrij weinig echte kansen. De Spartaanse strijders gaven echter veel corners weg, maar zelfs daar werden de Veldenaar niet echt gevaarlijk mee. Ondanks hun lengte zat er altijd wel een geelzwarte tussen de voorzet.

Uiteindelijk vond de keeper van de gastheren het tijd om dan maar zelf corners te gaan binnenwerken. Helaas voor hem kon hij ook niet het verschil maken, maar hierna gaf ut Twed even lesje effectiviteit. Na een bloedsnelle aanval kwam Speedy Specht weer in balbezit en zag dat de keeper nog ver voor zijn doel stond. Met een hoge bal richting het doel verschalkte hij voor de derde keer de keeper, zette de 0-3 op het scorebord en maakte zo een loepzuivere hattrick.

Hierna bleef IVO nog strijden voor de gelijkmaker, maar deze was het niet gegund. Met een schoon doel kon Bodrie weer een nulletje bij zijn repertoire voegen en kon de Belvendse krijgsmacht met 3 punten de wei verlaten, eindstand: 0-3.

Met de drie punten in zijn tas liep de Spartaan richting de kantine waar zijn hartje toch een klopje miste na de verschijning van dansmarietjes en hun leidster. Het witte kleedje bleef iets te lang in het hoofd hangen bij de jonge Spartaan. Nadat de beste man uitgekwijld was, was het tijd om huiswaarts te rijden. Thuis aangekomen ging de Spartaan nog even langs de Sint en jokte dat hij zich keurig gedragen had. De Sint hoorde van zijn escapades in het nachtelijke leven en kon niet anders hem groot gelijk te geven. Voor zijn daden voor het vrouwelijke schoon kreeg hij de garantie van de Sint dat hij een mooi groot cadeau zou krijgen. Thuis aangekomen dacht hij weer even aan de woorden van de Sint. Zal hij een puppy krijgen? Misschien een kitten? Of eindelijk eens een leuke vriendin? Na die gedachte keek hij toch een beetje verdrietig aangezien de Sint zijn vriendin niet mee naar Spanje zou nemen. Met een illusie armer ging hij naar bed en dacht aan de volgende zondag, want dan mag hij weer even laten zien wat voor krijger hij is op de Belvendse weide.

NB.: De Spartaan is een fictief persoon en absoluut niet ondergetekende

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Halfgod, Viking, Gladiator, Giallonero, Spartaan, Houder van de Goddelijke Manen en Machine ook columnist en verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft die Mythes en Legendes op de Belvendse Weides tot leven laten komen. Verder in WDDH:

  • Praeses McNugget over zijn dictatoriale aanpak van besturen
  • De vrouwen van Tank en Speedy Specht over de voordelen wanneer ut Twed wint
  • Die Bomberine over het gouden geslachtsdeel van haar iets mindere wederhelft
  • Omroep Maximus over zijn nieuwe radioprogramma bij Omroep De Derde Helft
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.