Belfeldia Dames 1 verliezen nipt van Veritas

26-11-2018

Vandaag geen wedstrijd van ut twed, maar van de vrouwen. Op het programma stond een wedstrijd tegen Veritas. Het was vroeg, koud en na menig gezucht gingen we in kolonne richting Neeritter. Voor sommige dames was het een shock toen we sms'jes kregen van Welkom in België. Nadat iedereen zijn thermolegging, handschoenen en toch maar die lange trainingsbroek aan had getrokken gingen we de warming up doen. So far so good! Tijdens het afronden in de warming up dachten sommige dat de goal paar meter hoger was, maar na wat slechte grappen ging de wedstrijd dan toch beginnen.

Onze Peggy stuurde de volgende 11 toppers het veld in. Jodie in de goal, de verdediging bestond uit mama Sjaak, Schouderduw Anne, Troatje Junior en Dannik. Het middenveld werd belopen door Prinses Milou, Karry trukendoos en Sam. En de voorhoede bestond uit Ninja, Korporaal Valery en Kanonschot Simons. Onze miljoenen bank bestond uit, kruutsband Roowke, Syl die helaas komende weken met haar voetje omhoog zit nadat er wat ijzer uit is gehaald, Ania en Charrel. Charrel heeft het maar liefst 3 weken volgehouden geen wedstrijden mee te doen, maar ze miste ons zo erg dat ze toch weer mee komt voetballen. Topper! Sabbie was helaas afwezig vanwege een weekendje weg, en Lichelle was baby's op de wereld aan het zetten en moesten we dus ook missen.

Na 3 lastige wedstrijden afgelopen weken, wisten we wat ons te doen stond. We moesten vanaf het begin af aan druk zetten. De eerste paar minuten gingen wat moeizaam, iets met een tegenstander die met 2 spitsen speelt. Veritas brak na goed spel uit en scoorde helaas al snel de 1-0 en de 2-0. We moesten ons even herpakken. Gelukkig werd het al snel 2-1 door een mooie solo van Karry trukendoos, welke na de benodigde kapbewegingen de verdediging van Veritas weer even met beide beentjes op de grond zette. Het spel ging op en aan, maar we kwamen als strijders terug in de wedstrijd. We gingen even op het veld wat wisselen. Charrel kwam er in voor Prinses Milou. Jody was vandaag letterlijk een vliegende keep. Sprong van hoek naar hoek, maar helaas werd ze nog voor de rust eenmaal gepasseerd. Maar niet getreurd, de bikkels van Belfeldia kwamen wederom terug. Na een fraaie aanval van Korporaal Valery, en ze niet alleen de bal raakte maar ook de keeper "per ongeluk natuurlijk", kon onze Ninja hem fraai intikken 2-2.

Het was rust, de dames waren warm, de thermo leggings en handschoenen gingen uit, en we kregen naast een kopje thee ook nog wat coachende woorden van Peggy. We hoefde deze wedstrijd niet te verliezen!

Na de rust kwam Ania er in voor Kanonschot Simons en na 10 minuten spelen ging Prinses Milou wederom de wei in voor Ania, welke toch nog last van haar enkel had. De tweede helft werd er nog gestreden voor een punt, maar helaas Veritas was ons een maatje te groot en maakte nog 3-2.

Dames, we hebben gestreden, we hebben lekker gevoetbald, maar helaas zat er niet meer in. Op naar volgende week!

Volgende week mogen de bompa's van het Twed weer de wei in. Wij dames verwachten 3 punten van de heren aangezien ze dit weekend allemaal konden uitrusten en dus top fit moeten zijn voor hun wedstrijd tegen VVV'03.