Belfeldia moet genoegen nemen met een remise

04-11-2019

Je neemt de bal aan. Je dribbelt de bal richting doel. Je omspeelt een stuk of drie spelers en passt de bal door naar je medespeler. Deze gaat een man voorbij en geeft de bal op een presenteerblaadje. Je loopt in en ziet dat de bal perfect voor je voeten komt. Je schiet en.... De wekker gaat. Met ietwat een duf gevoel geef je snel nog wat aandacht aan je meisje voordat je opstaat. Je ziet de dag en datum op je wekker en het suffe gevoel verandert in een goed humeur en je danst jezelf richting de badkamer. In de badkamer doe je je haartjes even lekker strak naar achteren, pak je een handdoek en geef je de spiegel nog een allerlaatste zwoele blik alvorens je je pantser bij elkaar gaat verzamelen.

Niet gek veel later zit je gezellig samen aan het ontbijt, want in de tijd dat jij je oorlogsklaar maakte, stond je lieve kroost al ovenbroodjes klaar te maken. Na een broodje of 4 heb je wel het idee dat je genoeg gegeten hebt, poets je je tanden, geef je je vriendin een zoen en begeef je richting de Poort der Belvendse Weides. Je kijkt op je horloge en ziet tot je verbazing dat je je een half uur te vroeg bent, maar loopt toch maar door naar de kantine. Hier aangekomen zie je al aardig wat teamgenoten; de wedstrijd is een half uur vervroegd, wat je wel wist, maar geen rekening mee had gehouden behalve het tijdsstip dat de wekker zou gaan.

Met een ferme 'Hey Jung!' groet jij je medekrijgers en volg je de geur van net gezette pleur. Je komt uit bij de bestuurskamer en groet je the Lord & the Legend alvorens je lekker onderuitgezakt in een stoel parkeert. Je ziet dat de bakkie pleur rond gaat en na lang wachten weet je een bakkie troost te bemachtigen. Na de eerste slok realiseer je ineens dat deze setting er niet is voor een theekransje (we drinken immers koffie), maar voor een wedstrijdbespreking. Snel kijk je even op het bord en hoor je de woorden van nestor en generaal ad interim the Lord aan. Na lang staren zie je op het bord een opstelling staan: Bodrie op doel, Kuëb, Kappie McNugget (VZ), Kroppie en Träötje in de verdediging, Baardjmienschj zonder Baardj dit keer, Klinsmann en Maximus op het middenveld en Speedy Specht, Man van Glaas en il Silenzio in de aanval. Op het miljoenenbankie namen Herbert jr. en Meijer plaats. Foux, Vedetti, RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G, Tank, Vrank Barten, Jepser, el Vano en Generaal der Bomber waren er om verschillende redenen niet bij.

Met nog wat weinig motivatie leken de krijgers de warming up gestart te hebben, want het zag er werkelijk nergens naar uit. Gelukkig werd het samenspel nog enigszins naar behoren uitgevoerd om erna weer lekker over het vangnet te schieten tijdens de afwerkvorm. Hossa peigerde starters nog even af met drie sprintjes om daarna richting kleedlokaal te bewegen.

Snel het Spartaanse uniform aan, nog wat extra tijgerbalsem op de bovenbenen en vlug een Dextro je muil inproppen om hierna de Spartaanse groet ten geluide te brengen. De adrenaline giert door de aderen, de focus zit in de ogen en de vuisten zijn gebald. De mannen zijn klaar om de weide te trotseren, klaar om te strijden.

De eerste helft begon met hevige druk van Blerick. De Belvendse krijgsmacht had moeite met de vele wisselingen op het veld bij SVB, waardoor veel spelers uit positie kwamen te staan. Het geluk voor ut Twed was dat veel lange ballen van SVB niet aankwamen op de plaats van bestemming. I Gialloneri kwamen wat vaker eruit en kregen hier en daar wat kansjes, waardoor de strijd wat meer gelijk op ging. Een van die speldenprikjes werd zelf meer dan dat. Na een snelle uitbrak en een goeie dieptepass werd Speedy Specht gelanceerd. Zijn voorzet werd gekraakt, maar hierdoor kwam de bal perfect voor de voeten van Man van Glaas die niet aarzelde en de bal tegen de touwen deponeerde: 1-0.

Niet veel later rechtte SVB de rug en gaf meer pressie. Kroppie moest aan de handrem trekken wat tot een strafschop leidde, een terechte strafschop. Gelukkig voor man met de Goddelijke manen miste de spits de penalty finaal en kwam ut Twed met de schrik vrij. Niet veel later kwamen de Blerickenaren op gelijke hoogte na een mooie en snelle aanval, waarbij i Gialloneri geen been tussen wist te krijgen: 1-1. Verder gingen de kansen op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Tijd voor thee!

Een goed afgestelde temperatuur, een zweverige smaak en een soepele afdronk; dat waren de woorden die het theepanel bezigde. Met een content gezicht werd de thee geproefd en kreeg het een 7,5 als cijfer. The Lord was redelijk tevreden over het spel. De passing, de rust aan de bal en de positionering in het veld moet beter en bij coaching is het belangrijk om van elkaar iets te accepteren. Lord, een man van weinig woorden, vond het verbaal gezien wel welletjes en stuurden zijn mannen na de Spartaanse groet weer de wei in voor de tweede helft.

De 2e helft ging veel meer gelijk op dan de 1e helft en de kansen vlogen op en neer. Dat er aan beide kanten niet gescoord werd was eigenlijk een wonder. Ut Twed bleef flink strijden en kwam er een aantal keren heel mooi uit. Na verloop van tijd werden Maximus en il Silenzio vervangen door Herbert jr. en Meijer. Het bleek een zwaardere strijd te zijn voor beide partijen dan vooraf gedacht. Beide ploegen oogden namelijk steeds vermoeider, waardoor er grote gaten op het veld kwamen.

Klinsmann moest tot slot de strijd staken, waardoor Maximus weer tussen de lijnen kwam. Tegen het einde van de wedstrijd kon Herbert jr. zichzelf onsterfelijk maken, maar de bal van Man van Glaas was net te zacht om voor Herbert jr. tot een schot te kunnen komen. Andersom hadden i Gialloneri veel te danken aan the Man of the Match Bodrie die bijna keer op keer een sta-in-de-weg was voor SVB. Kroppie was zo tevreden met Bodrie dat hij hem iets te hard knuffelde, als je het al een knuffel mocht noemen.

Typerend voor de wedstrijd was de verbazing bij beide teams, nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter aangaf dat er nog 12 minuten te spelen waren. De pijp was aan beide kanten zo goed als leeg, waardoor de algemene 'HUH!?' luidkeels over het veld klonk en op het veld werd gevoeld. Uiteindelijk werden de moegestreden Spartanen verlost door het laatste fluitsignaal, eindstand: 1-1.

Met een tevreden blik begeef je je naar het kleedlokaal. Aldaar stop je de verkregen veren al snel in je zak en met een goed gevoel spring je onder de douche. Onder de douche realiseer je je dat je content bent met een gelijkspel, maar met 5 punten uit 5 wedstrijden mag je eigenlijk nooit content zijn. Ja het spel was goed, maar toch heb je het gevoel dat het team beter moet kunnen en op zijn minst hoger op de ranglijst moet staan. Dan denk je weer aan deze pot en weet je wanneer je iedere week zo speelt de resultaten ervan zelf komen.

Je droogt je af, kleedt je aan en betreedt de kantine om vervolgens een klein biertje, zoals Meijer het noemt, te verorberen. Je bent vandaag in een verstandige bui en gaat vroeg naar huis. Hier wacht je kroost je op en hoort je tevreden in je stem. Ze geeft je een aai over je bol en wat uurtjes later zie je een heerlijke maaltijd voor je neus. Je ziet haar mooie lippen bewegen en het over van alles hebben. Je knikt uit beleefdheid, maar eigenlijk hoor je haar niet. Met je hoofd zit je alweer bij de volgende Spartanday, want strijden in de wei is hetgeen waar jij je passies uithaalt. Nadat ze bijna boos wordt van jouw afwezigheid geef je haar een complimentje over haar kookkunsten en haar onwaarschijnlijke vertoning. Je hebt jezelf weer even gered al is een Spartaan niet schuw van een corrigerende tik, als je begrijpt wat ik bedoel.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast halfgod, Gladiator, Viking, Uome Universale en eeuwige student columnist en verslaggever van ut Twed namens Weekblad de Derde Helft waarin hij mythes tot leven laat komen. Verder in WDDH:

  • El Vano over het niet krijgen van de baan bij ProRail
  • Een documentaire: Mr. & Mrs. Waggi: the Wedding (dirty bit)
  • Kroppie en zijn liefde voor vrouwen
  • Tank over de uitbreiding van de Tankfamily en de gevolgen op het defensiebudget
  • Träötje en de avonturen van Catwoman
  • Kappie McNugget (VZ) over zijn aspiraties om Praeses van de club te worden
  • G-cleffa in een uitgebreid interview waarom hij de vieze VP wil worden
  • Katerreeten: de selectie geeft een cijfer aan hun katers na the Waggi Wedding
  • Man van Glaas die weer even op Tattooboy leek
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.