Belfelida 2 wint met ruime cijfers laatste bekerwedstrijd

16-09-2019

Een heerlijke zomerse dag, een wei die wat strakker gemaaid kon worden en een tijdsstip waarmee de slaapkoppen onder ons zeer content mee zijn. U raadt het al; Sunday Spartanday! Vandaag, zondag 15 september 2019, zijn er drone-aanvallen in Saoedi-Arabië, is er 2,5 ton aan kleding opgedoken uit de Waddenzee, vragen demonstranten uit Hongkong voor steun van Engeland en staat de bekerkraker Belfeldia 2 - Baarlo 3 op het programma.

Waar 'Baalder' op de 1e plaats staat in de 4e klasse 7 staat ut Twed 2e in dezelfde competitie. Er is echter nog geen wedstrijd gespeeld in deze competitie, waardoor de twee ploegen vanwege alfabetische slimmigheid de lakens uitdelen. Het alfabet geeft alleen geen garanties tot succes. Hierdoor is het lastig vast te stellen is wie de favoriet in het duel is.

Onder het genot van lekker bakkie pleur, ook wel het bruine goud genoemd, sprak trainert der Bomber zijn manschappen toe. Hoewel het een bekerwedstrijd is, wil de trainert wel het duel winnend afsluiten. Daarnaast vond hij het belangrijk aan te geven, dat de week ervoor op basis van de tweede helft terecht werd verloren. I Gialloneri hadden het in de eerste helft al af moeten maken, maar lieten Neer in leven. Vandaag moest de rug gerecht en de kansen afgemaakt worden.

Na lang wikken en wegen met the Lord werden de volgende krijgers de wei ingestuurd: Bodrie op doel, Kuëb, Popo Bosje, Tank en Kroppie in de verdediging, Maximus, Kappie Klinsmann en Juan Pablo op het middenveld en Meijer, Tattooboy en Speedy Specht in de voorhoede. Op de miljoenenbank was er plaats voor Il Silenzio, Träötje, Herbert jr. en Foux. RB Frenkie Henkie the Flying G en McNugget zitten in de lappenmand.

In de eerste helft zette ut Twed meteen de toon. Baalder werd afgejaagd en kwam er lange tijd niet aan te pas. I Gialloneri hadden veelal de bal, maar af en toe werd niet secuur gespeeld. Met name in de afwerking hadden de geelzwarten veel secuurder moeten zijn. Vele kansen van onder andere Meijer, Kappie Klinsmann en Speedy Specht werden vakkundig om zeep geholpen, waardoor er opgepast moest worden voor de tegenstoten van Baalder. Het bleef echter beperkt tot speldenprikjes.

Ut Twed kon uiteindelijk wel juichen. Na dik een half uur spelen, ontsnapte Tattooboy van zijn directe tegenstander, slalomde richting het doel en schoot de bal koeltjes in de verre hoek: 1-0. De treffer was enorme opluchting, want na vele kansen raakte men er bijna moedeloos van het gemis aan kansen. In de tussentijd is Träötje binnen de lijnen gekomen voor Kuëb.

Niet veel later kreeg Speedy Specht na een aanval de bal voor de voeten. Hij werd geen strobreed in de weg gelegd door de Baalderse verdediging en kon de bal strak in de open liggende hoek deponeren: 2-0. Het had ook, kijkend naar de vele grote kansen, zomaar 6-0 kunnen staan.

Baalder werd uiteindelijk uit zijn lijden verlost toen de scheidsrechter floot voor de rust, tijd voor thee!

Een prima bakkie thee: het suikergehalte was nagenoeg perfect, de kleur en smaak was een dikke prima en het bakkie was op uiterst secuur drinktemperatuur. De theevakjury kon niet anders dan een 8 te geven en de makers van harte bedanken met het bakkie thee.

Trainert der Bomber vond zijn krijgers sterk spelen, maar vond wederom dat er te weinig kansen afgemaakt werden. Een 2-0 voorsprong mag dan wel comfortabel zijn, het wil echter niet zeggen dat de wedstrijd al gespeeld is. Popo Bosje en Meijer werden vervangen voor Foux en il Silenzio.

Hoe goed ut Twed aan de eerste helft begon, zo slecht begon het aan de tweede helft. Baalder had het initiatief, bepaalde het tempo en liet de Spartanen achter de feiten aan lopen. Grote kansen werden wel nog voorkomen, maar zowel het spel als de instelling van de Belvendse krijgers was drastisch verslechterd.

Er mocht van geluk gesproken worden dat Maximus nog wel scherp was. Hij reageerde zeer attent op een pass van de Baalderse keeper. Hij pakte de bal af, slalomde zich naar het doel en schoot de bal beheerst langs de doelman: 3-0. Een welkome opsteker voor de Spartanen juist op het moment dat ut Twed begon te wankelen.

Niet veel later werd de bal veroverd door de Belvendse defensie. Kroppie werd ingespeeld en besloot de bal diep te geven. Speedy Specht werd gelanceerd en met een elegant stiftje passeerde hij de doelman en zette zo de 4-0 op het scorebord.

De Spartanen waren in de veronderstelling dat de wedstrijd over en uit was, maar Baalder had er nog geen zin in om de handdoek in de ring te gooien. Het kreeg nog een paar kansen en maakte uiteindelijk de 4-1, nadat de nummer 6 en aanvoerder geheel vrij de bal achter Bodrie kon krijgen. In de tussentijd waren Meijer en Popo Bosje weer binnen de lijnen gekomen voor Tattooboy en vechtersbaas Maximus. Ook Ging Speedy Specht naar de kant voor Herbert jr.

Het slotakkoord was echter voor ut Twed. Na een leep balletje van Träötje en een heerlijke actie van il Silenzio kreeg Popo Bosje de bal in zijn bezit en schoot op doel. Zijn schot kuste de lat en schoot omhoog. De bal leek een makkelijke prooi voor de Baalderse keeper, maar op een of andere manier belandde de bal in het doel: 5-1, wat tevens ook de eindstand was.

Zo goed de eerste helft was, zo slecht was de tweede helft. Er zit te veel speling tussen de prestaties en het niveau van het voetbal. Er wordt gewonnen, maar het kan nog wel wat beter. Dus slijp uw zwaarden en speren, repareer uw pantser en ab die wei in, OOORRRAAAH!!

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie, volgens velen zoon van Mars en Venus, is naast Giallonero, Spartaan, Gladiator, Viking, Halfgod, ladiesman en langstudeerder vaste verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft waarvan hij hoofdredacteur en founder is. Bij dezen willen wij als WDDH onze felicitaties overbrengen aan Foux en Tattooboy met het (nieuwe) vaderschap. Verder in WDDH:

• Lord B. opgepakt voor nog onbekende redenen (bron: Juan Pablo)