La Battaglia dei Gialloneri

22-10-2019

Oef, de wekker is weer gegaan. In sommige gevallen is het niet de wekker maar is het je kroost die al weer in alle vroegte wakker is geworden. In beide gevallen wordt er een geluid geproduceerd waar je zelf nog niet echt op zit te wachten. Nadat het geluid geneutraliseerd is, werp je een blik op de kalender en ziet dat je het weer jouw dag is. Het is namelijk weer een Spartaanse zondag. Vandaag staat de Derby der Geelzwarten op het programma.

Je staat op en zoekt weer je gepaste outfit en schoeisel bij elkaar om weer als een jong veulen door de wei te dartelen. Na een royaal ontbijt met warme broodjes een glaasje jus en een gekookt ei ga je nog even naar het toilet om de spanning eruit te persen. Na een lange sessie van facebooken, instagrammen en een interessant artikel over hoe Brangelina daadwerkelijk uit elkaar zijn gegaan, kom je 5 kilo lichter terug en ziet dat het tijd is je te verplaatsen richting de Poort der Belvendse Weides.

Aangekomen bij jouw Poort zie je dat deze wederom dicht is, terwijl er vandaag louter thuiswedstrijden op het programma staan. Wat dichterbij te zijn gekomen zie je dat het vals alarm is aangezien de wind waarschijnlijk de schuldige was. Met een gerust hart en sjokkende benen betreedt je de Belvendse Weides. Het gras had misschien iets korter gesneden worden, maar de geuren en de kleuren van het gras geeft je een opwindend gevoel en merkt dat je zintuigen veel meer één zijn met jou en je lichaam.

Met dit opwindende gevoel loop je de kantine binnen en groet je je naasten met een ferme 'Hey Jung!'. Een spontane lachsessie begint waarna het weekend even geëvalueerd wordt. Heeft Kroppie weer zijn goddelijke krachten gebruikt? Heeft Meijer het wereldrecord van grootste wandelende biertank? Kan de Man van Glaas wel spelen? Heeft il Silenzio zijn stem gevonden? Krijgt el Vano een nieuwe baan? Heeft Träötje zijn vastelaovesträöt al terug en hoe träötte hij dan afgelopen weekend bij de Harmonie? Hoeveel slapeloze nachten heeft Foux? Wordt McNugget VZ? Wanneer komt nou het boek 'The Lord & the Legend' uit? Waarom zijn de Ontembare Bongard, Roadrunner en Mr. 020 erbij? Zo veel vragen en zo weinig tijd. Enfin, tijd om de kan koffie achterna te lopen en je generaal te groeten die je opwacht in de bestuurskamer.

Door enige nalatigheid ben je niet een van de eersten in de bestuurskamer, waardoor je genoodzaakt bent om de komende 10 minuten, die aanvoelen als een jaar, te staan. De enige troost is het bakkie troost dat jouw kant op komt. Je kijkt op het bord en ziet een aantal namen staan. Na wat dataverwerking kom je tot de conclusie dat de volgende Spartanen de wei in worden gestuurd: Bodrie op doel, Kuëb, Captain Nugget, Foux en Träötje in de verdediging, Baardjmiensch, Klinsmann en Maximus op het middenveld en Speedy Specht, Meijer en il Silenzio in de aanval. Op het miljardenbankie zaten el Vano, Roadrunner, de Ontembare Bongard, Mr. 020 en Kroppie.

Als de wiedeweerga moest er omgekleed worden, maar degene die allerlei homeopathische middelen gebruiken lopen dan het gevaar om tijgerbalsem te smeren op plaatsen waar dit niet gewenst is. Met gevaar voor eigen leven trotseerde de homeopathische boys hun middelen en kwamen hier ongedeerd uit. Hier bleek tevens dat el Vano veel verstand had van het Nederlandse Spoor. Tijd voor een inspectie van de wei.

De wei kreeg een zware test voor zijn kiezen. Eerst werd de cornerhoek getest op korte looplijnen, waarna de balwrijving van de wei getest werd. Vervolgens werd er getest op de draai- en duelgevoeligheid om af te sluiten met een schotanalyse. Na deze tests werd er via een algoritme berekend hoe de wei en het weer invloed uit konden oefenen op de intensiteit van het Spartaanse 2e Legioen a.k.a. ut Twed. Wiskundigen kwamen tot de conclusie dat deze hypothese complete onzin was, waarop de krijgers nog snel 3x een versnelling uit de benen persten om hierna de Oorlogsgoden te aanbidden.

De aanbidding van de goden werd al gauw afgekapt door der Bomber en meldde dat Bodrie niet kon starten en dat Mr. 020 tussen de doelpalen zal gaan staan. Kort werden er nog wat accenten vóór de strijd verduidelijkt en werden de goden met een duidelijke en ferme 'HEY!' toch aanbeden. Let's go!

Ut Twed kreeg veel kansen in de 1e helft en was ook de betere ploeg. Er was echter een corner nodig op 1-0 te komen, na een kopbal van Foux. Niet veel later kon Meijer de keeper bedanken dat een inzet van Speedy Specht slecht verwerkt werd en kreeg een cadeautje voor de 2-0. De 3-0 was van een intense schoonheid: Speedy Specht omspeelde zijn tegenstander en gaf een prachtige voorzet die il Silenzio omzette in weergaloos doelpunt. '03, de Venlonaren ook gehuld in geelzwart, deden na een gele kaart van Baardjmienschj en zwak verdedigen iets terug: 3-1. Baardjmienschj was van mening dat hij iets goed te maken had. Bij een vrije trap randje 16 eiste hij de bal op en schoot hem tegen de touwen. De keeper zag er opnieuw niet goed uit: 4-1.Tijd voor thee!

Tijdens de rust weerde der Bomber de pers uit de kleedkamer en verbood het testpanel te acteren, waardoor er geen oordeel geveld kan worden over de kwaliteit van de thee. Der Bomber zou niet ontevreden zijn al waren er hier en daar wat verbeterpunten. Kuëb, Klinsmann, Meijer en Speedy Specht werden gewisseld ten faveure van Kroppie, el Vano, de Ontembare Bongard en Roadrunner.

Met een comfortabele voorsprong ging ut Twed rustig op zoek naar meer in de 2e helft. Na een goede aanval was de Ontembare Bongard het eindstation: 5-1. Na de 5-1 barstte de strijd pas echt los. Kroppie, toch wel het meesterlijke brein van de 2e helft, zag een vlammend schot gekeerd worden door de Venlose keeper alvorens hij met een weergaloze sliding de 6-1 binnengleed na een schitterende hoekschop van el Vano. Het slotakkoord was echter voor de man of the match en de man die zijn stem teruggevonden had, il Silenzio. Met een goede actie zette hij de 7-1 op het scorebord waar het ook bij bleef.

Met de ruime zege werd er voor het eerst gewonnen in de competitie waarmee ut Twed 4 punten uit 4 wedstrijden had gehaald wat natuurlijk niet iets is om naar huis te schrijven. Aan de andere kant realiseer je dat je na een aardige reeks zomaar op de 3e plaats kunt staan aangezien de nummer 1 en 2, TSC en SVB, al een aardige voorsprong hebben genomen.

Na de wedstrijd betrap je eindelijk weer eens een lach op de gezichten van der Bomber, the Lord & the Legend. Je blijft met je teamgenoten wat langer hangen en proost op de overwinning. Je beseft je dat een zwaluw nog geen zomer maakt, maar aangezien het oktober is zal die er ook niet aankomen. De kou komt er weer aan en dan is een Spartaan nou juist op zijn best. In je hoofd kun je niet wachten op weer een Spartaanse Zondag. Na lang nadenken ontdek je dat je 2 weken vrij hebt als Spartaan. Met een glimlach op je gezicht bedenk je: 2 zondagen lang uitslapen, PILSEN! Nu weet je voor heel even hoe Meijer zich voelt.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Halfgod, Spartaan, Gialloneri, Uome Universalis en taalvirtuoos verslaggever en columnist van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft. Deze week worden de weekendvragen in weekendevaluatie beantwoord of verder uitgelegd:

- El Vano over zijn nieuwe baan bij ProRail

- Träötje in concert

- Meijer, the walking pint

- The Lord & the Legend over hun aanstaande boek en eventuele verfilming

- Een kijkje in het leven van de nieuwe Michelangelo/DaVinchi: het leven van Kroppie

- Baardjmienschj over het groene boekje: welke woorden mogen wel in de wei

- De Man van Glaas over zijn blessure die hij opliep tijdens het zetten van zijn tattoo

- Een kijkje in de toekomst: McNugget, G-Cleffa en Pieper opgepakt na corruptiepraktijken op de Belvendse Weides en Omstreken

Waggie over de keuzestress met wie hij moet trouwen in het programma Waggie's Wedding

©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.