Ut Twed laat geen spaan heel van Baalder 3

11-10-2020

Een frisse lucht met een opkomend zonnetje en een vochtig biljart die dartelproof was. U raadt het al; het is weer zondag! Vandaag, 11 oktober 2020, speelt Oranje tegen Bosnië om de Nations League, gaat snelheidsduivel Max een poging wagen Mercedes aan gorten te rijden en staat de kraker van de dag Belfeldia 2 - Baarlo 3 op het programma. Het kan zomaar eens de laatste partij kunnen zijn vanwege nieuwe maatregelen om een alom bekend virus te bestrijden. Heel zuur, maar nog zuurder als je ziet hoe krom de maatregeling zijn.

  • Een pilsje na het voetbal is uit den boze, maar andere horeca (een kantine is ook horeca) mogen wel open zijn en 30 man ontvangen.
  • Publiek is al niet toegestaan (in de open lucht en bij een wedstrijd waar nog geen 30 man komen kijken), maar in een theater mogen 250 man aanwezig zijn en in onze Bijbelregionen gaan ze gewoon gezellig met 600 man naar de kerk.
  • Worden bepaalde groepen mensen (kinderen, tieners, jongvolwassenen) zaken opgelegd, terwijl een plan voor de bescherming van onze medemensen die wat fragieler zijn (mensen met bepaalde aandoeningen, ouderen) veel beter zou passen om ons land draaiende te houden.

Enfin, het zij zo. Er werd dus gevoetbald. Ut Twed is redelijk begonnen aan de competitie na winsten tegen Bieslo 2 (0-2 uit) en Helden (0-2 uit) werd er thuis verloren van de rivaal en buurman TSC 2 (2-4 thuis). Baarlo speelde gelijk tegen VCH (1-1) en verloor nipt van TSC (0-1). Het resultaat van TSC stelde dat i Gialloneri hun borst nat konden maken.

Na een speech van der Bomber in de frisse buitenlucht, zonder koffie (een gotspe) vonden de Spartanen hun motivatie en werden ze al marcherend in de volgende opstelling de wei ingestuurd: Danny 'Sjaaf' Janssen op doel, Rob 'Jantje' van Dijk, Rugter 'de Tank' Boomars, Lars 'King of Sparta' Peulen en David 'Kroppie' Kropfeld achterin, Sjoerd 'Detective Bosje' Bosman, Bas 'Foux' Houx en Jort 'de Ontembare Bongard' van den Bongard op het middenveld en Thuur 'Träötje' Peeters, Ramon 'Man van Glaas' Huibers en Daan 'Kuit' Gerards in de aanval. Op het miljoenenbankie zaten Luuk 'Golden Meijer', Wouter 'Roadrunner' Tosserams en A-speler en aankomend talent Job 'Minimus' Gerards.

Door vele blessures, tattoos en virustests was een behoorlijk aantal spelers niet aanwezig, waardoor er slechts 10 originele Spartanen van het Tweede Legioen de strijd aangingen. Dank gaat dan ook uit naar de 4 Huurlingen die Legioen hebben bijgestaan.

In het begin van de eerste helft lieten de gasten zien, waarom ze nipt TSC hadden verloren. Ze waren fel, zaten er kort op en vonden redelijk eenvoudig gaten in de Spartaanse defensie. Baalder kon lekker voetballen, terwijl de Jongens van Geel en Zwart naar achteren moesten lopen. Het stond achterin redelijk goed aangezien er nauwelijks echte kansen door Baalder werden gecreëerd. Ut Twed leek langzaamaan wat meer controle te krijgen over de wedstrijd, want het kon zelf eindelijk wat aanvallen gaan opzetten. Bij een van die aanvallen werd er vrije trap gegeven die door Kuit werd genomen. In twee instanties (hij wist weer niet koppend te scoren) wist Foux de bal achter de doelman te krijgen: 1-0.

Normaal werkt een treffer bevrijdend, maar ut Twed bleef een beetje kwakkelen in het spel. Verkeerde keuzes werden gemaakt, werden ballen vaak zo maar ingeleverd en oogde het spel niet bepaald verzorgd. Het had uiteindelijk een wereldpass van de Ontembare Bongard nodig om de voorsprong uit te breiden. De bal kwam perfect in de loop voor Träötje die de keeper omspeelde en de bal tegen het netje deed rollen: 2-0. Het laatste kwartier had ut Twed de controle, zodat er met een lach thee gedronken kon worden.

In de rust liet der Bomber blijken tevreden te zijn, maar dat nog een aantal facetten beter kon. Ut Twed moest verstandiger omgaan met de bal, zodat de wedstrijd in het slot werd gegooid en dat de 3 punten in Belvend bleven. De vraag kwam echter waar de 3 punten bewaard moesten blijven aangezien de 3 punten nu niet in de bierpot kunnen. Enfin, het bakkie thee was op kamertemperatuur, maar de smaak en het suikergehalte waren bovengemiddeld goed, waardoor een dikke 7 gegeven werd door het immer kritische testpanel.

Na rust liet ut Twed de bal aan Baalder en loerde op fouten van de gasten. Baalder werd volledig vast gezet, waardoor de bal de middenlijn eigenlijk niet overkwam. Het loeren werd al snel beloond na oppikken van Kuit die de Ontembare Bongard bediende. Met een prachtig lobje verschalkte de Ontembare Bongard de Baalderse keeper: 3-0.

Er knakte iets bij de gasten, maar i Gialloneri bleef doordenderen onder het motto: No mercy no prisoners! Na een pijlsnelle aanval kreeg Foux de bal perfect voor de voeten en schoot de bal strak binnen: 4-0. Ten tijde van de 4-0 stond Baalder even met 10 man en deed ut Twed rustig aan. Nadat de 11 tegen 11 weer hersteld was, marcheerden de Spartanen weer in volle kracht vooruit. De Ontembare Bongard maakte er zijn feestje van, want zowel de 5-0 als de 6-0 drukte hij tegen de touwen.

Voor Baarlo was de gifbeker nog niet helemaal leeg, want Roadrunner maakte met een venijnige lob de heerlijke 7-0. Ook werd er nog even gedacht aan debutant Minimus, want na een assist aan Hattrick-Hunter Bongard bracht de Ontembare Bongard Minimus in staat om bij zijn debuut te scoren: 8-0.

Hierna vonden Gladiatoren van de Spil het wel welletjes en kon Baarlo nog even denken aan de ere-treffer, maar deze bleef uit. Eindstand: 8-0.

Voor de derde keer de nul en met 9 punten uit 4 wedstrijden een keurige 3e plaats. Daarnaast zijn alweer 14 doelpunten gemaakt, waardoor men mag genieten van een wel verdiende toet beer. Maarja, proosten in de kantine kan nog steeds niet...

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast verslaggever van ut Twed namens WDDH ook het evenbeeld van Adonis, Giallonero, Gladiator, Spartaan, Houder der Goddelijke Manen en tegenwoordig loonslaaf en wonend in het Venloosche in plaats van het Nijmeegsche. Verder in WDDH:

  • Nieuwe aanpassingen aan het pantser van de Tank met 5G: '5 Gangsta Knock Out'
  • El Bollo/El Vano en het verhaal achter zijn plakplaatjes
  • Golden Meijer over de 6 coronagevallen: hij kon weer terug naar de Jumbo...
  • King of Sparta over zijn bloedmooie nieuwe collega
  • Kroppie over zijn nieuwe taken als Joeksk'mmesaris van ut Jocusriëk, wie waan?!
  • RB Frenkie Morpheus Henkie the Flying G over 'Aaanvalluuhhh!' onder de douche
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.