ZDH Träötje verzacht de pijn van een belabberde wedstrijd

16-02-2020

Na lang wachten werd het uiteindelijk vrijdag 14 februari. Waar de meerderheid van het land lekker achter de buis ging zitten om te zien hoe Giel Beelen weer de viespeuk kon uithangen tijdens een nieuwe aflevering van First Dates, ging ut Belvendse dorp in grote getale richting de kantine van de voetbalclub om er achter te komen welk persoon de eer en het genoegen heeft om tijdens de vastelaovend de kar te trekken in Belvend. Iedereen weet inmiddels dat de statuur van Belfeldiaprins(es) vele malen hoger ligt dan de statuur van de Belhamelprins. Al is het maar, omdat bij Belfeldia wordt gestreden door Spartanen.

Prachtige creaties, onder andere een God genaamd Adonis, stalen de show in het pittoreske Belvend. Vele bezoekers wisten niet wie nou de prins of prinses zou kunnen zijn. Sterker nog, niemand heeft de uiteindelijke prins vooraf geraden. Na verloop van tijd werd er een groepje gajes naar beneden gestuurd, want hiertussen zal de uiteindelijk prins zich bevinden. Na een lange sessie scepter doorgeven, werd uiteindelijk de ware Prins bekend gemaakt en niet veel later kwam ZDH Prins Thuur I, in dit geval Prins Träötje, de zaal binnen met zijn gevolg om vervolgens de kantine plat te hossen.

Het bier vloeide rijkelijk op een feestje waar Prins Träötje vol overgave de kar trok. Met ut halve Twed als zijn gevolg kon het natuurlijk niet anders dat het een knalfuif werd. Dat het lopende biervat Meijer bezit kreeg van bonnen was erg curieus te noemen aangezien zijn maat nooit vol zal lopen. Dat de Praeses van de voetbalclub ook in het gevolg zat, zegt eigenlijk al genoeg over de affectie van de VZ tot de club. Overal staat de man vooraan, maar staat ook zijn mannetje tijdens een ordinair avondje pilzen.

Verder bestond het gevolg uit personen met gevoelige hamstrings een tank en een God van de vruchtbaarheid van ut Twed en een aantal zwaargewichten van Beffeldia2. U kunt wel spreken van een ware bende van ellende. We weten immers allemaal: de bende van ellende zorgt altijd voor een waardig feest. Daarnaast stonden nog een aantal mede-Spartanen mee te helpen de eer van hun Hoëgheid hoog te houden. Dokter Daniël was echter iets meer geïnteresseerd in andere zaken, waar de god van de vruchtbaar alleen maar voor kan applaudisseren.

Zo 'waan' en 'joeksig' de avond was, zo matig was ut Twed. De beleving bij de spelers ontbrak, lag het baltempo erg laag en was het geluk ook niet echt aanwezig. Waar el Vano nog slim door de wind een corner promoveerde tot doelpunt, hadden Klinsmann en Meijer de pech dat de bal via de lat niet het doel in ging, maar weer terug stuiterde in het veld. In de tussentijd reageerde de tegenstander en gastheer van vandaag: VVV '03, met 3 doelpunten, waardoor ut Twed zonder glorie ten onder ging, 3-1.

Tot overmaat van ramp was de thee gewoon heet water met een vleugje theesmaak. De temperatuur was overigens erg heet, waardoor de thee niet in een teug naar binnen gewerkt kon worden.

Uiteindelijk konden weer een aantal Spartanen weer een lach op hun gezicht vertonen tijdens de receptie van de Belhamelprins. Prins Träötje en zijn gevolg moesten wederom de kar trekken om het feest tot een hoogtepunt te brengen. Er werd dan wel verloren, maar eigenlijk werd er dit weekend 2 keer gewonnen.

De Spartaanse Machine Kroppie

De Spartaanse Machine Kroppie is naast Spartaan, Giallonero, Gladiator, Bokser, Langstudeerder en de Zoon van Adonis verslaggever van ut Twed namens Weekblad De Derde Helft, waar hij tevens eindredacteur is.

Na een lange winterstop wordt er eindelijk weer iets geschreven. In het vervolg kan het vaker voorkomen dat er geen verslag gegeven worden van een Spartaanse Battle. Dit heeft er alles mee te maken dat onze eindredacteur minder tijd vrij heeft aangezien zijn prioriteiten enigszins zijn verschoven richting zijn toekomst. Verder in WDDH:

  • Dokter Daniel en de zoektocht naar de stethoscoop
  • Kroppie over waar de fock hij mee bezig is, is hij echt serieus geworden?
  • Kroppie/Adonis over de kwaliteit op het Belfeldiabal
  • Tank over zijn nieuwe updates aan zijn pantser: de lik-als-Lassie-modus
  • ZDH Prins Träötje over zijn aftermovie: Van Hey Jung tot Nao de Kloëte
  • Kappie Praeses McNugget over waarom Belfeldia de beste club is en waarom ut Twed de mooiste Strijders waarborgt
  • Man van Glaas en zijn fascinatie met het podium
  • Omroep Maximus over de zoektocht naar zijn glimlach
  • Il Silenzio over zijn Bassie-imitatie
©Weekblad De Derde Helft NV
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.